Home / Social / O economie de 17,3 milioane de lei
Sorin Prepelita

O economie de 17,3 milioane de lei

Numărul vasluienilor care beneficiază de ajutor de încălzire a scăzut cu 76,9%.

 Tot mai puțini vasluieni primesc ajutor pentru încălzirea locuinței. În sezonul rece 2013-2014, au beneficiat de această formă de sprijin financiar 23.605 familii, față de 102.169 în sezonul 2009-2010.

“Această reducere s-a datorat ieșirii din plată a mai multor familii, determinată de aplicarea noilor prevederi legislative care au stabilit condiții mai restrictive, respectiv lista bunurilor care conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței, orecum și de controalele efectuate de către inspectorii sociali în cadrul campaniilor pentru prevenirea erorii, fraudei și corupției în sistemul de acordare a beneficiilor sociale”, ne-a declarat Sorin Prepeliță, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Vaslui.

Datorită reducerii cu 76,9% a numărului beneficiarilor de ajutor pentru încălzirea locuinței, s-a realizat o economie la bugetul de stat de 17.304.372 de lei (173 de miliarde de lei vechi).

Numărul vasluienilor care beneficiază de ajutor de încălzire a scăzut cu 76,9%.  Tot mai puțini vasluieni primesc ajutor pentru încălzirea locuinței. În sezonul rece 2013-2014, au beneficiat de această formă de sprijin financiar 23.605 familii, față de 102.169 în sezonul 2009-2010. “Această reducere s-a datorat ieșirii din plată a mai multor familii, determinată de aplicarea noilor prevederi legislative care au stabilit condiții mai restrictive, respectiv lista bunurilor care conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței, orecum și de controalele efectuate de către inspectorii sociali în cadrul campaniilor pentru prevenirea erorii, fraudei și corupției în sistemul de acordare a beneficiilor…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bătaie de joc la adresa veteranilor de război! Fără bilete de transport și abonamente telefonice gratuite

de Dănuț CIOBANU  Biletele gratuite de transport nu au ...

Incendiu la mai multe anexe gospodărești pe strada Călugăreni, din Vaslui. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri seara, în zona ...

Primii pensionari și salariați din județul Vaslui pleacă la tratament balnear

În perioada 17 – 19 februarie 2020, pleacă la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: