Home » Sport » Peste 70 de gimnaste, așteptate la Bârlad: Cupa „Andreea Răducan”

Peste 70 de gimnaste, așteptate la Bârlad: Cupa „Andreea Răducan”

Cele mai bune gimnaste junioare din țară se vor întrece, în această săptămână, la Bârlad, în cadrul celei de-a IV-a ediții a Cupei „Andreea Răducan”. Conducerea CSS Bârlad, organizatorul principal și gazda evenimentului, speră ca gimnastele bârlădene să câștige medalii cât mai strălucitoare.

Joi, timp de câteva ore, sala de gimnastică „Andreea Răducan” a Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad va deveni polul gimnasticii din România. Începând cu ora 9.30, peste 70 de gimnaste de la diverse cluburi din țară se vor întrece în cadrul celei de-a IV-a ediții a Cupei „Andreea Răducan”. Ca și în anii anteriori, competiția se adresează gimnastelor de 9-10 ani, respectiv categoria junioare III, nivel 1 și 2, atât pe echipe, cât și individual.

Conducerea CSS Bârlad, organizatorul principal, a susținut, ieri, o conferință de presă, fiind prezenți Ciprian Popa, directorul CSS, Ana Maria Iordache, Alice Gheorghiu și Ioniță Chirilă, antrenori de gimnastică, Marin Bunea, viceprimarul Bârladului, și gimnasta Daniela Trică.

„Este a IV-a ediție a Cupei «Andreea Răducan», însă prima trecută în calendarul Federației Române de Gimnastică. Scopul acestui concurs este motivarea gimnastelor pentru a practica acest sport cu tradiție de zeci de ani în Bârlad. În acest an, avem înscrise 150 de gimnaste, însă ne dorim ca, în scurt timp, să ajungem la 250 sau chiar mai multe. Pentru secția de gimnastică, această competiție este o ocazie minunată de a dezvolta gimnastica și de a promova sportivele bârlădene. Gimnasta prezentă aici (Daniela Trică – n.r.) este cea mai talentată din secție, fiind medaliată cu argint la sol și bronz la bârnă”, a declarat Ana Maria Iordache.

Pe lângă CSS Bârlad, la ediția din acest an vor concura echipe de la CSM Onești, CS „Nadia Comăneci” Onești, CSA Steaua București, CSS Steaua București, CSS Focșani, CS Farul Constanța, CSS 1 Constanța, Sport Club Bacău și CS Petrolul Ploiești. În total, vor concura 74 de gimnaste și vor fi prezenți 26 de antrenori.

„Ne pare rău că Andreea Răducan nu a putut participa la această conferință, dar s-a implicat enorm în organizarea Cupei și, ca în fiecare an, va fi prezentă la competiție. Îmi doresc foarte mult ca Bârladul să mai producă o Andreea Răducan. Referindu-mă strict la acest concurs, noi sperăm ca fetele noastre să câștige cât mai multe medalii”, a declarat Ciprian Popa.

Cupa „Andreea Răducan” se va desfășura joi, începând cu ora 09.30, și se va încheia în jurul orei 17.00, când va avea loc festivitatea de premiere. Cele mai bune sportive vor fi răsplătite cu medalii, cupe, diplome și premii în bani, oferite prin bunăvoința câtorva sponsori. La competiție poate asista orice iubitor al acestui sport, în limita locurilor disponibile în sală.

Organizatorii evenimentului sunt Andreea Răducan, CSS Bârlad, Asociația Județeană de Gimnastică Vaslui, Direcția Județeană de Sport și Tineret Vaslui, cu sprijinul Federației Române de Gimnastică.

Cele mai bune gimnaste junioare din țară se vor întrece, în această săptămână, la Bârlad, în cadrul celei de-a IV-a ediții a Cupei „Andreea Răducan”. Conducerea CSS Bârlad, organizatorul principal și gazda evenimentului, speră ca gimnastele bârlădene să câștige medalii cât mai strălucitoare. Joi, timp de câteva ore, sala de gimnastică „Andreea Răducan” a Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad va deveni polul gimnasticii din România. Începând cu ora 9.30, peste 70 de gimnaste de la diverse cluburi din țară se vor întrece în cadrul celei de-a IV-a ediții a Cupei „Andreea Răducan”. Ca și în anii anteriori, competiția se adresează…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: