Home / Social / Un singur tanc de răcire

Un singur tanc de răcire

Crescătorii de vaci nu sunt interesați de ajutorul de minimis acordat de stat pentru achiziționarea tancurilor de răcire a laptelui. Potrivit Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui, o singură persoană, din Berezeni, înscrisă în cadrul Asociației Crescătorilor de Animale de pe raza comunei, a depus cerere pentru obținerea avizului favorabil în vederea cumpărării unui tanc de răcire a laptelui cu o capacitate de 1.000 de litri.

Campania de primire a cererilor în vederea acordării acestui tip de sprijin financiar s-a încheiat pe 15 aprilie. Puteau cere ajutor de minimis fermierii care dețin între trei și cinci vaci de lapte, cu condiția să fie organizați într-o formă asociativă la nivel de comună și să menționeze atât în actul constitutiv, cât și în statul asociației, scopul achiziționării de tancuri noi de răcire a laptelui.

Cuantumul sprijinului financiar este de 5.000 de euro pentru fiecare formă asociativă și cuprinde costurile aferente achiziționării, instalării, instruirii necesare, precum și asigurării service-ului pe o perioadă de 12 luni.

Crescătorii de vaci nu sunt interesați de ajutorul de minimis acordat de stat pentru achiziționarea tancurilor de răcire a laptelui. Potrivit Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui, o singură persoană, din Berezeni, înscrisă în cadrul Asociației Crescătorilor de Animale de pe raza comunei, a depus cerere pentru obținerea avizului favorabil în vederea cumpărării unui tanc de răcire a laptelui cu o capacitate de 1.000 de litri. Campania de primire a cererilor în vederea acordării acestui tip de sprijin financiar s-a încheiat pe 15 aprilie. Puteau cere ajutor de minimis fermierii care dețin între trei și cinci vaci de lapte, cu…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Pandemia de coronavirus nu a diminuat munca la negru. Inspecția Muncii nu iartă!

de Dănuț CIOBANU  În luna februarie 2020, Inspecția Muncii ...

Tinerii fermieri din satele vasluiene sunt salvatorii produselor tradiționale

Produsele tradiționale continuă să fie în atenția fermierilor vasluieni. ...

Economia județului Vaslui este în colaps. Aproape jumătate din salariații din sectorul privat intră în șomaj

de Dănuț CIOBANU  La data de 2 aprilie 2020, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: