Home » Social » Victimele sărăciei

Victimele sărăciei

Zeci de micuți au rămas fără familie, fiind abandonați de propriile mame. Fără a le putea asigura strictul necesar pentru a crește în condiții decente, multe vasluience au renunțat la copii. Specialiștii nu cred că un astfel de copil își poate reveni vreodată din această traumă.

În județul Vaslui, numărul de abandonuri îl depășeste pe cel al reintegrărilor în familie realizate de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

”Noi am reușit, printr-un program de reintegrare, să ducem 185 de copii în familii. Mai sunt și eșecuri, copii care nu reușesc să se integreze, iar numărul intrărilor în sistem este mereu mai mare decât cel al ieșirilor. Este, însă, important că reușim să salvăm niște copii, care oricum vor scăpa cu greu de trauma abandonului”, a declarat directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Ștefănică.

Lipsa resurselor financiare este motivul pentru care zeci de copii din județ au fost dați în grija statului. Cei mai mulți sunt din mediul rural.

”Sunt mame cu vârsta de peste 30 de ani care mai au copii în întreținere, iar după relații ocazionale aduc pe lume copii pe care nu-i păstrează din cauza condițiilor de viață dificile”, ne-a mai spus directorul DGASPC.

Zeci de micuți au rămas fără familie, fiind abandonați de propriile mame. Fără a le putea asigura strictul necesar pentru a crește în condiții decente, multe vasluience au renunțat la copii. Specialiștii nu cred că un astfel de copil își poate reveni vreodată din această traumă. În județul Vaslui, numărul de abandonuri îl depășeste pe cel al reintegrărilor în familie realizate de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). ”Noi am reușit, printr-un program de reintegrare, să ducem 185 de copii în familii. Mai sunt și eșecuri, copii care nu reușesc să se integreze, iar numărul intrărilor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: