Home » Sanatate » Week-endul căzuților

Week-endul căzuților

Trei minori și un adult au ajuns la spitalul din Bârlad cu diverse leziuni după ce au căzut de pe bicicletă sau de pe trambulină. Pentru că aveau traumatisme cranio-cerebrale sau multiple fracturi, toți au fost trimiși la clinici din Iași.

Minivacanța de început de mai a dat mult de furcă personalului de la Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui și Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad. În cele patru zile libere, circa 300 de persoane au fost examinate la Compartimentul de Primire Urgențe. Medicii s-au confruntat și cu accidente de joacă foarte grave, în urma cărora pacienții s-au ales cu traumatisme care au impus transferul la clinici din Iași.

Astfel, un puști de 14 ani, din Unțești, comuna Bogdănești, și un bărbat de 34 de ani, din Chetrosu, comuna Gherghești, au căzut în cap de pe bicicletă. Ambii au fost diagnosticați cu fracturi cranio-cerebrale și cranio-faciale, adultul având și un edem cerebral. Au fost transferați de urgență la Spitalul de Neurochirurgie Iași.

O altă victimă a unui accident de joacă, însă nu de pe bicicletă, a fost un adolescent de 17 ani, din Bârlad. În timp ce sărea pe o trambulină, a căzut atât de rău, încât s-a ales cu numeroase fracturi, pentru care medicii de la Urgențe au solicitat transferul la Iași.

Nu în ultimul rând, un băiețel în vârstă de șapte ani, din Fălciu, s-a jucat cu o sapă, iar la un moment dat unealta i-a căzut cu tăișul peste piciorul drept, amputându-i degetele. A fost transferat tot la Iași, însă la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”.

„În acest week-end, am avut patru cazuri care au constituit traumatisme serioase ca urmare a unor accidente de joacă sau căderi de pe bicicletă și care au necesitat transferul la Clinica de Neurochirugie sau Spitalul de Copii Iași. Dintre acestea, două cazuri s-au înregistrat în decursul a numai 24 de ore”, ne-a declarat Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului.

Trei minori și un adult au ajuns la spitalul din Bârlad cu diverse leziuni după ce au căzut de pe bicicletă sau de pe trambulină. Pentru că aveau traumatisme cranio-cerebrale sau multiple fracturi, toți au fost trimiși la clinici din Iași. Minivacanța de început de mai a dat mult de furcă personalului de la Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui și Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad. În cele patru zile libere, circa 300 de persoane au fost examinate la Compartimentul de Primire Urgențe. Medicii s-au confruntat și cu accidente de joacă foarte grave, în urma cărora pacienții s-au ales cu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: