Home » Social » “Aveți un ansamblu de perspectivă”

“Aveți un ansamblu de perspectivă”

Specialistul în folclor Marin Barbu a petrecut câteva ore alături de tinerii Ansamblului “Hora Vasluiului”, declarându-se impresionat de munca acestora.

Reputatul folclorist Marin Barbu s-a aflat la Vaslui pentru a pune umărul la pregătirea ediției de anul viitor al Festivalului “Hora din Străbuni”, cunoscutul specialist în folclor dorind să-l promoveze în toată lumea, astfel încât la eveniment să participe ansambluri și de pe alte continente, nu numai din Europa.

Marin Barbu

Marin Barbu

“Am venit cu mare drag să punem bazele unui festival internațional de anvergură. Am înțeles că anul trecut a fost un început, iar pentru anul viitor vrem să fie un festival de talie internațional, la care să vină lume și de pe alte continente, nu numai din Europa”, a declarat «Nea Mărin de la ProTV».

El a ținut să-i vadă la lucru și pe tinerii Ansamblului “Hora Vasluiului”, fiind impresionat de ce a văzut, mai ales că proiectul Centrului de Creație Populară este în vigoare de numai un an: “Doresc ca acest ansamblu tânăr să crească din punct de vedere calitativ. Sunt copii frumoși și dansează bine. Dacă pun suflet în dans, atunci munca lor nu va fi în zadar”.

Acesta mai are un vis, care speră să devină realitate la Festivalul “Hora din Străbuni”, de anul viitor: “Dacă, la Huși, Verginel Solomon a avut rezultate bune, aici n-are cum să nu facă o treabă bună. Am vorbit cu el că bine ar fi ca o parte dintre coregrafii să le facă și la Vaslui, iar la festivalul de peste un an să apară cu 20 de perechi, astfel încât să vadă Ansamblul «Joc» din Moldova că și la noi în România se poate așa ceva”.

Specialistul în folclor Marin Barbu a petrecut câteva ore alături de tinerii Ansamblului “Hora Vasluiului”, declarându-se impresionat de munca acestora. Reputatul folclorist Marin Barbu s-a aflat la Vaslui pentru a pune umărul la pregătirea ediției de anul viitor al Festivalului “Hora din Străbuni”, cunoscutul specialist în folclor dorind să-l promoveze în toată lumea, astfel încât la eveniment să participe ansambluri și de pe alte continente, nu numai din Europa. “Am venit cu mare drag să punem bazele unui festival internațional de anvergură. Am înțeles că anul trecut a fost un început, iar pentru anul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: