Home » World » Breedlove: NATO ar putea lua în considerare o prezență militară permanentă în Europa de Est

Breedlove: NATO ar putea lua în considerare o prezență militară permanentă în Europa de Est

Criza din Ucraina și tensiunile cu Moscova ar putea determina NATO să ia în calcul o prezență militară permanentă în statele membre din Europa de Est, a declarat marți generalul Philip Breedlove, comandantul forțelor NATO în Europa.

„Urmărim îndeaproape evoluția evenimentelor dramatice din estul Ucrainei și suntem îngrijorați de situația locuitorilor din regiune”, a afirmat generalul Breedlove, la Ottawa. Întrebat dacă situația din Ucraina ar putea duce la o prezență militară permanentă a forțelor NATO în Europa de Est, el a răspuns: „Cred că trebuie să analizăm o astfel de posibilitate”. „Ar mai trebui să evaluăm disponibilitatea și poziționarea forțelor noastre, pentru a fi în stare să răspundem la această întrebare”, a adăugat el.

Sursa: mediafax.ro

Criza din Ucraina și tensiunile cu Moscova ar putea determina NATO să ia în calcul o prezență militară permanentă în statele membre din Europa de Est, a declarat marți generalul Philip Breedlove, comandantul forțelor NATO în Europa. "Urmărim îndeaproape evoluția evenimentelor dramatice din estul Ucrainei și suntem îngrijorați de situația locuitorilor din regiune", a afirmat generalul Breedlove, la Ottawa. Întrebat dacă situația din Ucraina ar putea duce la o prezență militară permanentă a forțelor NATO în Europa de Est, el a răspuns: "Cred că trebuie să analizăm o astfel de posibilitate". "Ar mai trebui să evaluăm disponibilitatea și poziționarea forțelor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: