Home » Sanatate » Investiții pentru sănătatea vasluienilor: Spitalul vechi va fi reabilitat

Investiții pentru sănătatea vasluienilor: Spitalul vechi va fi reabilitat

”Modernizarea unității va atrage cadre specializate în orașul nostru», a declarat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Spitalul vechi din Vaslui, unitate aflată în subordinea Spitalului Județean de Urgență, funcționează într-o clădire foarte veche, în care condițiile de cazare, monitorizare și tratament de care au parte bolnavii internați sunt departe de cele europene. Autoritățile locale au în plan reabilitarea din temelii a celor două secții spitalicești (Boli Infecțioase și Psihiatrie), care funcționează aici.

În urmă cu doi ani, municipalitatea vasluiană a intenționat să demareze un proiect privind construirea unui spital orășenesc nou, dar cum legislația nu a permis acest lucru, singura variantă a rămas refacerea celui vechi. De ani buni, această unitate nu întrunește condițiile pentru acreditare și primește doar avize provizorii de funcționare.

”Modernizarea unității va atrage cadre specializate în orașul nostru. Spitalul din Negrești încă nu este pus pe picioare, așa că Spitalul Județean rămâne singura speranță pentru vasluieni. Noi am discutat de foarte multe ori proiectul demarării execuției unui spital, dar nu se poate decât reabilita cel vechi, asta în cadrul unei asocieri, pentru că bugetul local nu poate susține toate cheltuielile. Membrii acestei asocieri vor fi Consiliul Local și Consiliul Județean”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

Recent, conducerea Spitalului Județean de Urgență a demarat o serie de investiții și în clădirea în care funcționează secțiile de Pneumologie, un imobil vechi de zeci de ani în care bolnavii sunt tratați în condiții improprii. Până în prezent, au fost efectuate lucrări de igienizare pe holuri și de reparații la pereții, au fost înlocuite geamurile și construite rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități.

”Modernizarea unității va atrage cadre specializate în orașul nostru», a declarat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui. Spitalul vechi din Vaslui, unitate aflată în subordinea Spitalului Județean de Urgență, funcționează într-o clădire foarte veche, în care condițiile de cazare, monitorizare și tratament de care au parte bolnavii internați sunt departe de cele europene. Autoritățile locale au în plan reabilitarea din temelii a celor două secții spitalicești (Boli Infecțioase și Psihiatrie), care funcționează aici. În urmă cu doi ani, municipalitatea vasluiană a intenționat să demareze un proiect privind construirea unui spital orășenesc nou, dar cum legislația nu a permis acest lucru, singura…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: