Home » Sanatate » Spitalele, verificate pentru a mia oară: „Îi așteptăm cu brațele deschise!”

Spitalele, verificate pentru a mia oară: „Îi așteptăm cu brațele deschise!”

Controalele anunțate de ministrul sănătății nu constituie un motiv de îngrijorare pentru conducerea Spitalului Bârlad, care susține că nu vor fi găsite nereguli de genul celor descoperite la Spitalul de Arși din capitală.

După verificarea tematică dispusă de Ministerul Sănătății în luna martie, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad este ținta unui nou control ministerial. De această dată, nu se mai caută deficiențe în ceea ce privește igiena din unitate, ci dacă se respectă clauzele contractuale, după cum a declarat chiar ministrul Nicolae Bănicioiu. Acest control vizează 77 de spitale din țară și a fost dispus după ce s-a descoperit că medicii din cadrul Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri București făceau operații estetice pe care în acte le treceau ca intervenții reparatorii, pentru a se deconta fondurile cheltuite.

„Având în vedere că noi avem numai cinci paturi la Chirurgie Plastică și Reparatorie, deci nici măcar compartiment nu este, nu știu ce se așteaptă să găsească aici. Însă, dacă vin, sunt bineveniți să controleze orice doresc. Îi așteptăm cu brațele deschise! Oricum nu au ce nereguli să găsească!”, ne-a spus Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului bârlădean.

danis_gabriela

Gabriela Danis

Verificările vor fi efectuate de echipe mixte formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vaslui și vizează secția Obstetrică-Ginecologie, Compartimentul ORL, precum și Chirurgia Plastică și Reparatorie din cadrul secției de Chirurgie Generală. Au drept obiectiv verificarea modului în care sunt decontate serviciile medicale, dar și dacă diagnosticele puse la internarea pacienților coincid cu operațiile efectuate.

Stefan Constantinciu

Stefan Constantinciu

„În ceea ce privește activitatea de la Chirurgie Plastică, putem spune că la noi nu se fac operații estetice, ci doar ne ocupăm de arsuri, striviri de degete sau evenimente ce țin de traumatologia pielii și a țesuturilor. La Obstetrică-Ginecologie (55 de paturi – n.r.) se fac doar întreruperi de sarcină și cezariene. Cât despre Compartimentul ORL (14 paturi – n.r.), cred că numai în sistem privat sau în clinici avansate se fac intervenții la nas. Noi nu avem genul aceasta de intervenții de modificare a structurii nasului, așa că nu avem de ce să ne teme de acest control”, ne-a declarat managerul spitalului, Ștefan Constantinciu.

Controalele anunțate de ministrul sănătății nu constituie un motiv de îngrijorare pentru conducerea Spitalului Bârlad, care susține că nu vor fi găsite nereguli de genul celor descoperite la Spitalul de Arși din capitală. După verificarea tematică dispusă de Ministerul Sănătății în luna martie, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad este ținta unui nou control ministerial. De această dată, nu se mai caută deficiențe în ceea ce privește igiena din unitate, ci dacă se respectă clauzele contractuale, după cum a declarat chiar ministrul Nicolae Bănicioiu. Acest control vizează 77 de spitale din țară și a fost dispus după ce s-a descoperit…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: