Home » Invatamant » A început înscrierea la titularizare

A început înscrierea la titularizare

De ieri și până pe 19 mai, personalul didactic din județul Vaslui care dorește un post pe care să fie titular sau măcar să aibă continuitate ca suplinitor își poate depune dosarul în vederea concursului care va avea loc pe 21 iulie.

Conform situației întocmite de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, în acest an sunt disponibile 80 de catedre rezervate (ocupate de cadre didactice aflate în concediu fără plată sau în concediu de creștere a copilului) și 1.567 de catedre vacante, dintre care doar puțin sub 200 sunt titularizabile. Pentru ca doritorii să poată ocupa unul dintre aceste posturi prin titularizare, suplinire sau detașare în baza concursului de titularizare din 2014, este nevoie mai întâi să se înscrie, în intervalul 7-19 mai, la unul dintre cele două centre din județ. Este vorba despre Liceul Teoretic „Emil Racoviță” și Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, ambele din Vaslui.

Cea mai mare concurență va fi pentru catedrele titularizabile, prea puține, ca întotdeauna, mai ales că acestea au o valabilitate de patru ani. Spre comparație, posturile netitularizabile pot fi ocupate timp de un singur an. Dintre catedrele titularizabile, cele mai multe sunt la învățători (35), educație fizică și sport (26), educatori (25), engleză (23), franceză (16) și matematică (16).

După validarea dosarelor, urmează probele practice/orale. Acestea vor fi susținute în perioada 26 mai – 27 iunie, dar numai pentru posturile care sunt condiționate la ocupare de proba practică. În aceeași perioadă, vor fi organizate și inspecțiile speciale la clasă. Acestea se desfășoară pe durata unei ore de curs și, ca și în cazul probelor practice/orale, se notează de la 1 la 10, iar nota obținută are o pondere de 25% din media de repartizare.

Proba scrisă va avea loc pe 2 august și va avea o pondere de 75% din media de repartizare. Pentru a promova concursul, candidații trebuie să obțină la probele practice/inspecția specială la clasă și la proba scrisă cel puțin nota 5.00. Pentru a putea fi repartizat pe postul titularizabil, este obligatoriu să fi primit minimum 7.00, atât la proba scrisă, cât și la cea practică/inspecția specială la clasă.

Examenul scris este programat pentru 21 iulie, în cele două centre în care sunt depuse și dosarele. Rezultatele provizorii vor fi afișate pe 25 iulie, iar după rezolvarea eventualelor contestații, pe 30 iulie, se vor afișa cele finale.

În continuare, pe 31 iulie – 1 august, vor avea loc ședințele publice de repartizare a catedrelor la nivelul fiecărui centru de concurs/unitate de învățământ, pentru candidații care au obținut cel puțin media de repartizare 7.00 la concursul de titularizare din 2014. Dacă nu vor obține peste 7.00, candidații vor putea ocupa un post pe o perioadă determinată (un an), cu condiția să aibă măcar 5.00 la proba practică/inspecție și la proba scrisă. Pentru aceștia, ședințele publice de repartizare vor avea loc pe 4-5 august.

De ieri și până pe 19 mai, personalul didactic din județul Vaslui care dorește un post pe care să fie titular sau măcar să aibă continuitate ca suplinitor își poate depune dosarul în vederea concursului care va avea loc pe 21 iulie. Conform situației întocmite de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, în acest an sunt disponibile 80 de catedre rezervate (ocupate de cadre didactice aflate în concediu fără plată sau în concediu de creștere a copilului) și 1.567 de catedre vacante, dintre care doar puțin sub 200 sunt titularizabile. Pentru ca doritorii să poată ocupa unul dintre aceste posturi prin…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: