Home » Sanatate » Odiseea Spitalului Negrești: Încă se caută soluții

Odiseea Spitalului Negrești: Încă se caută soluții

După ce lupta în instanță pentru Spitalul orășenesc Negrești a fost câștigată de autoritățile locale, acum se vorbește tot mai des de redeschiderea unității sanitare. Spitalul deservea înainte de a fi închis peste 50.000 de pacienți din zonă.

Redeschiderea Spitalului orășenesc Negrești mai depinde acum doar de găsirea fondurilor necesare pentru funcționarea unității. Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Vaslui susțin că, din punctul lor de vedere, singura soluție este transformarea unității în secție externă a Spitalului Județean de Urgență Vaslui și trecerea sub aripa CJ.

Deocamdată, este cert că Primăria Negrești nu are bani ca să poată redeschide spitalul, în condițiile în care mai sunt necesare și fonduri pentru reabilitarea imobilului. Fiind închis de mai bine de trei ani, sunt necesare și lucrări de refacere. Vicepreședintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, declară că atât CJ, cât și Primăria Negrești lucrează la un plan de redeschidere a spitalului.

„Greul de acum începe. Am câștigat în instanță, dar asta nu înseamnă că putem deschide spitalul așa, oricum. Trebuie asigurată sursa de finanțare. Analizăm soluția ca Spitalul Negrești să devină o secție a Spitalului de Urgență Vaslui. Vom vedea ce soluții găsim și ce propuneri și fonduri au și cei de la Primăria Negrești, astfel încât unitatea sanitară de acolo să fie deschisă în cel mai scurt timp”, a spus Mihalachi.

După închiderea spitalului, în aprilie 2011, fostul Consiliu Local Negrești a decis concesionarea acestuia pe o perioadă de 15 ani către o firmă din București, care nu a respectat termenii contractuali. A urmat un proces, suspendat la un moment dat, dar Curtea de Apel Iași a decis repunerea pe rol. Acum, câștigat fiind procesul, se așteaptă soluțiile pentru redeschiderea spitalului.

După ce lupta în instanță pentru Spitalul orășenesc Negrești a fost câștigată de autoritățile locale, acum se vorbește tot mai des de redeschiderea unității sanitare. Spitalul deservea înainte de a fi închis peste 50.000 de pacienți din zonă. Redeschiderea Spitalului orășenesc Negrești mai depinde acum doar de găsirea fondurilor necesare pentru funcționarea unității. Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Vaslui susțin că, din punctul lor de vedere, singura soluție este transformarea unității în secție externă a Spitalului Județean de Urgență Vaslui și trecerea sub aripa CJ. Deocamdată, este cert că Primăria Negrești nu are bani ca să poată redeschide spitalul, în condițiile…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: