Home » Sanatate » Statistici dezastruoase: Tuberculoza atacă

Statistici dezastruoase: Tuberculoza atacă

Un număr de 90 de cazuri noi de TBC au intrat în evidențele medicilor specialiști din județul Vaslui în primele trei luni ale acestui an, trei dintre acestea fiind înregistrate în rândul copiilor sub 14 ani.

Datele furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui arată că, săptămânal, în județ sunt depistate, în medie, două persoane care suferă de “boala sărăciei”.

«La nivelul județului, se înregistrează o creștere cu 14% a cazurilor de TBC în trimestrul întâi din 2014, comparativ cu perioada similară a anului trecut. La sfârșitul lunii martie, erau în evidență 276 de bolnavi cu TBC, dintre care opt sunt copii cu vârsta sub 14 ani. Ponderea se înregistrează în mediul rural, unde condițiile de trai sunt precare și oamenii se prezintă în multe cazuri târziu la medic», a declarat directoarea DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Dacă, în cazul tuberculozei, se înregistrează o creștere semnificativă a numărului de bolnavi, datele statistice arată o scădere cu 4,5% a cazurilor de cancer luate în evidența medicilor specialiști în primul trimestru al acestui an, față de perioada similară a lui 2013. Incidența cea mai mare a tumorilor maligne se înregistrează în rândul bolnavilor cu neoplasm bronhopulmonar, cu 44 de cazuri noi, reprezentând aproape 15% din totalul cazurilor noi luate în evidență. Creșteri se înregistrează și la numărul bolnavilor de cancer de stomac, sân, col uterin și cancer de prostată. La nivelul județului sunt înregistrați 7.108 bolnavi cu diferite forme de cancer.

Un număr de 90 de cazuri noi de TBC au intrat în evidențele medicilor specialiști din județul Vaslui în primele trei luni ale acestui an, trei dintre acestea fiind înregistrate în rândul copiilor sub 14 ani. Datele furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui arată că, săptămânal, în județ sunt depistate, în medie, două persoane care suferă de “boala sărăciei”. «La nivelul județului, se înregistrează o creștere cu 14% a cazurilor de TBC în trimestrul întâi din 2014, comparativ cu perioada similară a anului trecut. La sfârșitul lunii martie, erau în evidență 276 de bolnavi cu TBC, dintre care…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: