Home » Social » Circarii, în ilegalitate

Circarii, în ilegalitate

În urma cercetărilor declanșate de autorități după incidentul înregistrat miercuri seară la circul amplasat în parcarea complexului comercial Proxima Shopping Center, din Vaslui, au ieșit la iveală mai multe nereguli, care au dus la sistarea activității. Astfel, circul este administrat de o întreprindere individuală din județul Neamț, ai cărei reprezentanți au încercat să paseze responsabilitatea unui colaborator din Austria. Pe numele administratorului din Neamț polițiștii au deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Reamintim că două persoane au ajuns la spital în urma prăbușirii tribunei circului: un copil de nouă ani și un bărbat de 47 de ani, care au suferit policontuzii. Altor opt copii, prinși între scaunele prăbușite, le-au fost acordate îngrijiri medicale la fața locului.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au declanșat la rândul lor verificări, în uma cărora au descoperit că nu au fost respectate normele de siguranță la amenajarea tribunelor, iar două dintre persoanele care lucrau la circ nu erau angajate cu forme legale.

«S-au aplicat două amenzi, una în cuantum de 1.000 de lei, pentru nerespectarea securității în muncă, și alta în cuantum de 2.000 de lei, pentru muncă «la negru», a declarat Alin Mocanu, inspectorul șef al ITM Vaslui.

Inspectorii de muncă au constatat că reprezentanți circului nu au respectat normele elementare la montarea tribunelor, partea din față a acestora fiind amplasată pe beton, iar partea din spate, pe pământ. Din această cauză, în momentul în care tribunele au fost ocupate de spectatori, s-a creat un balans care a dus la prăbușirea tribunelor. Acestea erau amenajate pe un schelet metalic, pe trei niveluri. Pe fiecare nivel erau două rânduri de bănci, de aproximativ zece metri lungime. În momentul prăbușirii tribunei, pe fiecare dintre cele șase rânduri erau cel puțin zece persoane.

O anchetă în acest caz au demarat și reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Vaslui.

În urma cercetărilor declanșate de autorități după incidentul înregistrat miercuri seară la circul amplasat în parcarea complexului comercial Proxima Shopping Center, din Vaslui, au ieșit la iveală mai multe nereguli, care au dus la sistarea activității. Astfel, circul este administrat de o întreprindere individuală din județul Neamț, ai cărei reprezentanți au încercat să paseze responsabilitatea unui colaborator din Austria. Pe numele administratorului din Neamț polițiștii au deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Reamintim că două persoane au ajuns la spital în urma prăbușirii tribunei circului: un copil de nouă ani și un bărbat de 47…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: