Home » Social » Povestea bârlădencei racolate pe Facebook: Bătută cu bara metalică

Povestea bârlădencei racolate pe Facebook: Bătută cu bara metalică

Judecătorii Tribunalului Vaslui au constatat legalitatea actului de sesizare a instanței în dosarul celor doi proxeneți din Constanța care au racolat o tânără din Bârlad și au obligat-o să practice prostituția în Germania. Fata de 20 de ani a fost sechestrată într-un apartament și, pentru că refuza să se prostitueze, era bătută cu o bară metalică. În ajutorul ei a sărit un client, cetățean român, care a trimis un mesaj anonim polițiștilor nemți.

Procesul a doi proxeneți va începe la Tribunalul Vaslui pe 11 iunie. Cristian Dumitru (28 de ani) și Adrian Ceasnog (27 de ani) sunt în prezent încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă, fiind arestați într-un dosar de furt. În anul 2012, când erau în libertate, se deplasau destul de des în Germania, unde se aflau mai multe tinere care practicau prostituția în folosul lor, inclusiv concubina lui Dumitru.

În vara aceluiași an, tânărul de 28 de ani a abordat pe facebook o bârlădeancă de 20 de ani. Cei doi au ținut legătura aproximativ două săptămâni. În cadrul conversațiilor pe care le purtau pe rețeaua de socializare, dar și telefonic, ea i-a relatat amănunte din viața sa personală, plângându-se că nu are un loc de muncă, familia nu are suficiente venituri șamd. Cristian Dumitru a profitat și i-a propus să-l însoțească în Germania pentru a-i găsi de lucru.

La începutul lunii iunie 2012, potrivit înțelegerii stabilite telefonic, Cristian Dumitru, însoțit de prietenul său, Adrian Ceasnog, s-a deplasat în municipiul Bârlad, unde s-a întâlnit cu tânăra. Fără știrea membrilor familiei, aceasta a acceptat să-i însoțească, mai întâi în localitatea de domiciliu, în județul Constanța, apoi în Germania, unde, așa cum i se promisese, urma să i se găsească un loc de muncă.

A doua zi după ce a ajuns la locuința „logodnicului”, individul, susținând că ar fi primit un telefon de la angajatorul din Germania, care-i solicita să revină urgent la muncă, acesta a stabilit ca tânăra din Bârlad să plece în Germania împreună cu Adrian Ceasnog, ceea ce s-a și întâmplat.

Sechestrată în apartament

La punctul de trecere a frontierei către Ungaria, Ceasnog i-a solicitat bârlădencei să-i predea actul de identitate, motivând că trebuia să-l prezinte autorităților vamale. Nu i l-a mai restituit. Când au ajuns în Germania, în localitatea Gottingen, Ceasnog a dus-o pe tânără într-un imobil închiriat, în care mai locuiau două tinere.

„În acel moment, i s-a spus persoanei vătămate că a fost transportată în Germania pentru a practica prostituția în folosul inculpatului Dumitru Cristian. Inițial, persoana vătămată a încercat să se opună, refuzând să practice prostituția, însă, în urma amenințărilor primite inclusiv de la inculpatul Ceasnog Adrian, care locuia în același imobil, a fost sechestrată în apartament, neavând permisiunea să plece, astfel că a acceptat”, se arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT.

După aproximativ o săptămână, în imobil a venit Cristian Dumitru. Supărat că fata a făcut mofturi și a refuzat inițial să se prostitueze, acesta, cu o bară metalică, i-a aplicat o corecție fizică, procedând similar ori de câte ori era nemulțumit de sumele de bani încasate de la clienți.

Salvată de polițiștii nemți

Două luni de zile a practicat tânăra prostituția în apartamentul închiriat în Gottingen. Pe 10 septembrie 2012, ea a reușit să fugă și s-a prezentat direct la poliția din localitate. În urma sesizării, polițiștii din Gottingen au efectuat o percheziție la imobilul indicat, unde au fost găsite celelalte două tinere care practicau prostituția.

Trebuie spus că, în timp ce era încă sechestrată în apartamentul din Gottingen, prin intermediul unui client de naționalitate română, fratele tinerei din Bârlad a fost contactat telefonic și i s-a adus la cunoștință că sora sa este obligată să practice prostituția.

În plus, cu trei zile înainte de evadarea fetei, Poliția Gottingen a înregistrat un telefon anonim care sesiza că o „prostituată este reținută împotriva voinței sale” într-un imobil din oraș.

După intervenția polițiștilor, tânăra din Bârlad a fost internată într-un centru de pe teritoriul Germaniei pentru protecția victimelor, ulterior revenind în România.

A rămas însărcinată

„Deoarece persoana vătămată era obligată să întrețină relații intime cu clienții fără a se proteja, aceasta a rămas însărcinată în perioada în care se afla în Germania. Abuzurile la care a fost supusă au fost confirmate și de raportul de evaluare psihologică, evaluare la care a fost supusă și care a concluzionat că aceasta prezintă o stare depresivă în contextul unor evenimente psihotraumatizante la care a fost supusă”, se mai arată în rechizitoriu.

Tânăra a solicitat despăgubiri în cuantum de 15.000 de euro, bani obținuți din practicarea prostituției și care i-au fost luați de către Cristian Dumitru.

Judecătorii Tribunalului Vaslui au constatat legalitatea actului de sesizare a instanței în dosarul celor doi proxeneți din Constanța care au racolat o tânără din Bârlad și au obligat-o să practice prostituția în Germania. Fata de 20 de ani a fost sechestrată într-un apartament și, pentru că refuza să se prostitueze, era bătută cu o bară metalică. În ajutorul ei a sărit un client, cetățean român, care a trimis un mesaj anonim polițiștilor nemți. Procesul a doi proxeneți va începe la Tribunalul Vaslui pe 11 iunie. Cristian Dumitru (28 de ani) și Adrian Ceasnog (27 de ani) sunt în prezent încarcerați…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile