Home / Invatamant / „Școală Europeană”

„Școală Europeană”

În această lună, patru unități de învățământ din județul Vaslui vor primi, într-un cadru festiv, certificatul de „Școală Europeană” – ediția 2014. Este vorba despre Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui (179 de puncte), Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui (176 de puncte), Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” Zorleni (163 de puncte) și Școala Gimnazială nr. 1 Draxeni (146,5 puncte).

Competiția a fost lansată de Ministerul Educației în anul 2004, ca semn al recunoașterii contribuției școlilor la sprijinirea eforturilor României de integrare în UE, și a fost deschisă tuturor unităților implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale. La nivelul țării, și-au depus candidatura 117 școli și licee, însă au fost declarate câștigătoare doar 65. Lista finală a fost afișată pe site-ul www.edu.ro, la rubrica „Programe și proiecte”.

Certificatul este valabil timp de trei ani, după care câștigătoarele trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut. De menționat că, în 2013, cele două unități școlare din județ care și-au depus candidatura au și câștigat: Liceul „Ștefan Procopiu” și Colegiul Economic „Anghel Rugină”, ambele din Vaslui.

În această lună, patru unități de învățământ din județul Vaslui vor primi, într-un cadru festiv, certificatul de „Școală Europeană” - ediția 2014. Este vorba despre Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui (179 de puncte), Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui (176 de puncte), Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” Zorleni (163 de puncte) și Școala Gimnazială nr. 1 Draxeni (146,5 puncte). Competiția a fost lansată de Ministerul Educației în anul 2004, ca semn al recunoașterii contribuției școlilor la sprijinirea eforturilor României de integrare în UE, și a fost deschisă tuturor unităților implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale. La nivelul țării,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ...

Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Experiență profesională remarcabilă! Mariana Balan, ...

Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Vizită la Parlamentul European! Zece ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: