Home » Sport » FC Vaslui-Oțelul Galați 1-4 (1-4): Ca-ntre moldoveni!

FC Vaslui-Oțelul Galați 1-4 (1-4): Ca-ntre moldoveni!

FC Vaslui o ajută pe Oțelul să se salveze de la retrogradare, după un meci în care jucătorii galben-verzi au fost destul de “cuminți”, cu faze rare de poartă și un penalty ratat.

FC Vaslui a fost victimă sigură în fața Oțelului. Fără nicio motivație, jucătorii galben-verzi au lăsat spații libere în defensivă, lucru de care au profitat gălățenii, avizi de victorie, în speranța că se vor salva de la retrogradare. Henrique (‘2) nu le-a dat voie vasluienilor să se familiarizeze cu adversarul, marcând pentru 1-0. Tot el face diferența peste alte opt minute, înscriind în poarta goală în urma unei pase excelente a lui Zaharia. Marquinhos (’31) duce scorul la 3-0, profitând din plin de amatorismul din jocul vasluienilor.

Gazdele se trezesc din amorțeală pe final de repriză, golgheterul Antal reducând din diferență cu o superexecuție de la distanță (’38). Doar pentru scurt timp, deoarece oaspeții mai înscriu încă o dată, același Marquinhos fructificând cu emoții o lovitură de la 11 metri.

Repriza a doua s-a dovedit mult mai ștearsă, ambele echipe practicând un joc slab, fără ocazii de poartă. Doar Antal a încercat cu un șut de la distanță să mai reducă din diferență, mingea trecând peste transversală (’65). Tot el își bate joc de o lovitură de la 11 metri, trimițând peste poartă, spre nemulțumirea fanilor (’67). Nici Abelairas nu reușește să-l învingă pe Goicoechea, trimițând puțin pe lângă poartă (’71). Meciul s-a încheiat cu bombeul lui Temwanjera, prins cu greutate de portarul Oțelului.

Formulă inedită de start

Din lipsă de jucători, tehnicianul Costinel Botez a fost nevoit să improvizeze primul unsprezece. Accidentat, Balaur a fost substituit în centrul apărării cu Mareș. Buziuc a renunțat la calitățile ofensive, fiind trimis în banda dreaptă a liniei defensive, iar Sergiu Popovici pe stânga. În partea a doua, Temwanjera a fost trimis în defensivă, în locul lui Mareș. Pe banca de rezerve, pentru a completa foaia de joc, staff-ul tehnic a avut numai juniori, singurul “veteran” fiind portarul Ormenișan.

Pleacă și Prahic

Vasluiul riscă să dispute ultimele două jocuri din acest sezon doar cu juniori. După Celeban, Cerniauskas, Gil Bahia, Viveiros, Razzotti, Cordoș și Ortiz, a venit rândul lui Igor Prahic să renunțe la echipă. Croatul a anunțat că partida cu Oțelul a fost ultima în tricoul vasluienilor, hotărând să plece acasă, în speranța că va găsi o altă echipă cu care să evolueze din sezonul următor.

Puțini spectatori

Echipa a fost părăsită și de spectatori. Puțini vasluieni au dorit să-și petreacă după amiaza de ieri la stadion. Aproximativ o mie de spectatori au asistat la joc. Printre aceștia s-au regăsit și 200 de fani ai Oțelului, care au fost destul de activi pe întreaga durată a partidei. La Peluza Nord au fost doar o sută de fani. Aceștia și-au dat întâlnire într-un parc din oraș, după care s-au deplasat către stadion în grup, făcându-și simțită prezența prin scandări repetate la adresa galben-verzilor.

Debut în Liga I

La numai 17 ani, Andrei Sluser și-a făcut debutul în Liga I. Produs al Liceului cu Program Sportiv, tânărul fotbalist se numără printre cei mai buni din generația sa, fiind titular la juniorii A ai Sporting Club Vaslui. El a fost trimis pe teren încă din minutul 46, înlocuindu-l pe Mareș. Și Adrian Neniță și-a făcut debutul în prima ligă. El a intrat în joc încă din minutul 32, după ce Mauricio Cuero a fost trimis la vestiare, prestația acestuia fiind mediocră.

Pe final de meci a bifat primele minute în Liga I și Paul Popa, care a intrat în locul lui Pătulea.

Vasluiul a mai avut pe foaie încă doi puști de 15 ani, Rareș Lazăr și Codrin Epure.

FC Vaslui o ajută pe Oțelul să se salveze de la retrogradare, după un meci în care jucătorii galben-verzi au fost destul de “cuminți”, cu faze rare de poartă și un penalty ratat. FC Vaslui a fost victimă sigură în fața Oțelului. Fără nicio motivație, jucătorii galben-verzi au lăsat spații libere în defensivă, lucru de care au profitat gălățenii, avizi de victorie, în speranța că se vor salva de la retrogradare. Henrique (‘2) nu le-a dat voie vasluienilor să se familiarizeze cu adversarul, marcând pentru 1-0. Tot el face diferența peste alte opt minute, înscriind în poarta goală în urma…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: