Home » National » România intră în „Top 10 cele mai urâte destinații de vacanță” cu un loc din București

România intră în „Top 10 cele mai urâte destinații de vacanță” cu un loc din București

Cartierul Ferentari din București ocupă locul al patrulea în Topul 10 al celor mai urâte destinații de vacanță din lume, potrivit unui clasament întocmit de un site specializat în lifestyle, cadouri și turism, informează dailymail.co.uk.

Ținând cont de mai mulți factori monitorizați în ultimele 18 luni, precum rata criminalității, eficiența autorităților locale și statisticile referitoare la gradul de curățenie din zonă, site-ul buyagift.com a alcătuit Topul 10 al celor mai urâte destinații de vacanță pe care turiștii din lumea întreagă trebuie să le evite cu orice preț.

Cu 3.234 de automobile furate, 141 crime și 2.462 de acte de violență, cartierul Stolipinovo din orașul Plovdiv din Bulgaria, a fost desemnat cea mai urâtă destinație de vacanță din lume.

Pe locul al doilea, la mică distanță, s-a clasat orașul Bogota din Columbia, cu 55.575 de infracțiuni violente și 63.440 de furturi.

Cartierul Galianovo din Moscova, Rusia, ocupă locul al treilea în acest clasament, cu 36.934 de automobile furate și 13.120 de crime.

Cartierul Ferentari din București se află pe poziția a patra în Topul 10 al celor mai urâte destinații de vacanță, cu 1.881 de automobile furate, 378 de crime, 12.299 de acte de violență și 2.251 de furturi. Cartierul bucureștean punctează și la capitolul „Notorietate”, fiind renumit pentru numărul mare de automobile parcate ilegal, nivelul ridicat al crimei organizate, numărul ridicat de furturi de buzunar și pentru arhitectura „eclectică”. Totodată, cartierul Ferentari a obținut scorul minim la fiecare dintre cei patru factori din categoria „Rating”: Zonă, Infracționalitate, Pericol și Curățenie.

„Străzile pline de gropi, mirosul greu degajat de gunoaie, casele într-o stare proastă de conservare și câinii vagabonzi reprezintă motive suficient de puternice pentru a-i îndepărta chiar și pe cei mai aventuroși dintre turiști. Bine ați venit în Ferentari! Deși Bucureștiul se mândrește cu denumirea de „Micul Paris”, există prea puține lucruri care să amintească de Paris în acest cartier afectat de sărăcie”, se afirmă în textul dedicat acestui cartier bucureștean. Textul este însoțit de fotografia unui bloc insalubru, cu o fațadă afectată de trecerea vremii, aflat într-o zonă cu multe gunoaie.

Locul al cincilea este ocupat de cartierul Naucalpan din orașul Juarez din Mexic.

Topul 10 al celor mai urâte destinații de vacanță din lume este completat de cartierul Bywater din orașul american New Orleans, orașul Camden din statul american New Jersey, cartierul The Cape Flats din orașul sud-african Cape Town, orașul american Detroit și cartierul Hrebendova din capitala slovacă, Bratislava.

Sursa: descopera.ro

Cartierul Ferentari din București ocupă locul al patrulea în Topul 10 al celor mai urâte destinații de vacanță din lume, potrivit unui clasament întocmit de un site specializat în lifestyle, cadouri și turism, informează dailymail.co.uk. Ținând cont de mai mulți factori monitorizați în ultimele 18 luni, precum rata criminalității, eficiența autorităților locale și statisticile referitoare la gradul de curățenie din zonă, site-ul buyagift.com a alcătuit Topul 10 al celor mai urâte destinații de vacanță pe care turiștii din lumea întreagă trebuie să le evite cu orice preț. Cu 3.234 de automobile furate, 141 crime și 2.462 de acte de violență, cartierul Stolipinovo…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: