Home » Sanatate » Strângere de fonduri pentru renovare: Bal caritabil la Spitalul Bârlad
Stefan Constantinciu

Strângere de fonduri pentru renovare: Bal caritabil la Spitalul Bârlad

Spitalul de Urgență Bârlad organizează, pe 1 iunie, cea de-a doua ediție a Balului Caritabil „Elena Beldiman”. Din fondurile strânse, conducerea unității își propune să renoveze cinci secții.

În mai puțin de trei săptămâni, Spitalul de Urgență Bârlad va organiza o nouă ediție a Balului Caritabil „ElenaBeldiman”. Acțiunea, având scopul strângerii de fonduri pentru renovarea unității, va avea loc pe 1 iunie, la Pensiunea „Mira”, începând cu ora 18. În urma vânzării de bilete, dar mai ales a donațiilor făcute de participanți, conducerea spitalului și-a propus să reabiliteze saloanele, rezervele și toaletele din secțiile Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Medicală, Neurologie și Boli Infecțioase.

La evenimentul umanitar sunt invitați reprezentanți ai mediului medico-sanitar, de afaceri, administrației locale și județene, precum și simpli cetățeni care vor să ajute spitalul.

bal caritabil spital„Sperăm să fie un succes cel puțin la fel de mare ca evenimentul organizat la prima ediție, pe 21 decembrie 2013, când s-a reușit strângerea a circa 200.000 de lei, bani cu care s-a modernizat secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Dacă, în decembrie, au participat în jur de 350 de persoane, acum sperăm să vindem măcar 250 de bilete”, ne-a declarat Ștefan Constantinciu, managerul spitalului.

Pentru ca persoanele participante la bal să nu se plictisească, atmosfera va fi întreținută de îndrăgitul maestru Nicolae Botgros și orchestra sa.

De menționat că, după la acțiunea din decembrie 2013, spitalul a achiziționat două aparate de ventilație mecanică extrem de necesare activității desfășurate la Reanimare, un set de tubulatură pentru aparatele de ventilație și aparatele de anestezie, patru saltele antiescare, zece injectomate (seringi automate), precum și alte echipamente medicale utile la ATI. Banii adunați au provenit nu doar din vânzarea biletelor de intrare, ci și din vânzarea la licitație a câtorva zeci de tablouri realizate de elevii Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad.

„Spitalul din Bârlad nu este în pericol”

Managerul Ștefan Constantinciu susține că, deși la acest moment cazurile rezolvate sunt decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui pe baza unui act adițional încheiat la contractul pe 2013, la fel se întâmplă în toată țara.

„La momentul actual, nu există niciun spital din România care să fi semnat contract cu vreo casă județeană de asigurări de sănătate pe anul 2014. Toate spitalele din țară semnează acte adiționale, care fac parte din contract. În consecință, spitalul din Bârlad nu este în pericol”, a precizat Ștefan Constantinciu. El a făcut referire la articolul „Tot nu are contract cu CJAS: Spitalul din Bârlad, în pericol”, apărut, vineri, în cotidianul Obiectiv de Vaslui.

Spitalul de Urgență Bârlad organizează, pe 1 iunie, cea de-a doua ediție a Balului Caritabil „Elena Beldiman”. Din fondurile strânse, conducerea unității își propune să renoveze cinci secții. În mai puțin de trei săptămâni, Spitalul de Urgență Bârlad va organiza o nouă ediție a Balului Caritabil „ElenaBeldiman”. Acțiunea, având scopul strângerii de fonduri pentru renovarea unității, va avea loc pe 1 iunie, la Pensiunea „Mira”, începând cu ora 18. În urma vânzării de bilete, dar mai ales a donațiilor făcute de participanți, conducerea spitalului și-a propus să reabiliteze saloanele, rezervele și toaletele din secțiile Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Medicală, Neurologie și Boli…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: