Home / Invatamant / “Cunoaștere științifică și simțire creștină”

“Cunoaștere științifică și simțire creștină”

Adresat elevilor de gimnaziu, concursul “Cultură și spiritualitate românească” și-a propus să valorifice personalitatea culturală deschisă a elevilor capabili de performanță din învățământul preuniversitar, pasionați de literatură și religie. Competiția a avut ca obiectiv fundamental promovarea interdisciplinarității, prin identificarea arhetipului literaturii de inspirație sacră și valorificarea cunoștințelor elevilor despre valorile spirituale românești, cu scopul cultivării respectului față de acestea și a asumării lor în viața personală.

“A vorbi despre spiritualitate românească înseamnă deopotrivă cunoaștere științifică și simțire creștină.Organizarea concursului la Putna, în țara lui Ștefan cel Mare și Sfânt, a creat, de fiecare dată, un climat spiritual aparte. De la Putna la Vaslui, în spațiul sacru unde se concentrează o întreagă istorie și unde credința neamului susține și înalță spiritul național, elevii cu har au trăit clipe de împlinire la concursul național  «Cultură și spiritualitate»”, a declarat Mihaela Dumitrița Ciocoiu, inspector de română în cadrul ISJ Vaslui.

Tema concursului a fost “Frumusețea sacră a lumii“, competiția desfășurându-se pe două niveluri: clasele V-VI – “Natura între pământ și cer” și clasele VII-VIII – “Omul între sacru și profan”. Elevii au demonstrat că dețin abilități de documentare, de lectură și interpretare a mesajului textului literar cu tematică sacră și a textului nonliterar despre lume (om și natură), raportată la categoria estetică a frumosului, adevărului și binelui.

Adresat elevilor de gimnaziu, concursul “Cultură și spiritualitate românească” și-a propus să valorifice personalitatea culturală deschisă a elevilor capabili de performanță din învățământul preuniversitar, pasionați de literatură și religie. Competiția a avut ca obiectiv fundamental promovarea interdisciplinarității, prin identificarea arhetipului literaturii de inspirație sacră și valorificarea cunoștințelor elevilor despre valorile spirituale românești, cu scopul cultivării respectului față de acestea și a asumării lor în viața personală. “A vorbi despre spiritualitate românească înseamnă deopotrivă cunoaștere științifică și simțire creștină.Organizarea concursului la Putna, în țara lui Ștefan cel Mare și Sfânt, a creat, de fiecare dată, un climat spiritual aparte. De la…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: