Home / Invatamant / “Cunoaștere științifică și simțire creștină”

“Cunoaștere științifică și simțire creștină”

Adresat elevilor de gimnaziu, concursul “Cultură și spiritualitate românească” și-a propus să valorifice personalitatea culturală deschisă a elevilor capabili de performanță din învățământul preuniversitar, pasionați de literatură și religie. Competiția a avut ca obiectiv fundamental promovarea interdisciplinarității, prin identificarea arhetipului literaturii de inspirație sacră și valorificarea cunoștințelor elevilor despre valorile spirituale românești, cu scopul cultivării respectului față de acestea și a asumării lor în viața personală.

“A vorbi despre spiritualitate românească înseamnă deopotrivă cunoaștere științifică și simțire creștină.Organizarea concursului la Putna, în țara lui Ștefan cel Mare și Sfânt, a creat, de fiecare dată, un climat spiritual aparte. De la Putna la Vaslui, în spațiul sacru unde se concentrează o întreagă istorie și unde credința neamului susține și înalță spiritul național, elevii cu har au trăit clipe de împlinire la concursul național  «Cultură și spiritualitate»”, a declarat Mihaela Dumitrița Ciocoiu, inspector de română în cadrul ISJ Vaslui.

Tema concursului a fost “Frumusețea sacră a lumii“, competiția desfășurându-se pe două niveluri: clasele V-VI – “Natura între pământ și cer” și clasele VII-VIII – “Omul între sacru și profan”. Elevii au demonstrat că dețin abilități de documentare, de lectură și interpretare a mesajului textului literar cu tematică sacră și a textului nonliterar despre lume (om și natură), raportată la categoria estetică a frumosului, adevărului și binelui.

Adresat elevilor de gimnaziu, concursul “Cultură și spiritualitate românească” și-a propus să valorifice personalitatea culturală deschisă a elevilor capabili de performanță din învățământul preuniversitar, pasionați de literatură și religie. Competiția a avut ca obiectiv fundamental promovarea interdisciplinarității, prin identificarea arhetipului literaturii de inspirație sacră și valorificarea cunoștințelor elevilor despre valorile spirituale românești, cu scopul cultivării respectului față de acestea și a asumării lor în viața personală. “A vorbi despre spiritualitate românească înseamnă deopotrivă cunoaștere științifică și simțire creștină.Organizarea concursului la Putna, în țara lui Ștefan cel Mare și Sfânt, a creat, de fiecare dată, un climat spiritual aparte. De la…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Fructe și legume, pentru beneficiarii CSCPH Bârlad

Elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Pârvan” ...

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, încurajați să urmeze o carieră în IT

Întâlnire inedită, la Liceul Teoretic ...

Centenarul Marii Uniri, ilustrat cu 500 de fotografii din școli cuprinse într-un album lansat de ISJ Vaslui

Peste 500 de fotografii cu ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: