Home » Sanatate » Dezastru social

Dezastru social

Nu sunt deloc vești bune pentru însoțitorii persoanelor cu handicap din județul Vaslui. De luni bune, ei se confruntă cu lipsa banilor deoarece autoritățile nu mai au cu ce să le achite indemnizația lunară de 750 de lei. Oamenii au ajuns în pragul disperării.

Marcela Buraga, din comuna Muntenii de Jos, este asistent personal pentru fiul ei de 18 ani, imobilizat într-un cărucior în urma unui accident. Amândoi trebuie să se descurce acum cu indemnizația pentru persoanele cu handicap grav pe care o primește tânărul, adică 636 de lei pe lună.

„Necesită mult mai multă atenție decât un om sănătos. Cineva de acolo «de sus» nu știe realitatea oamenilor «de jos» și nu ne înțelege”, ne-a declarat Marcela Buraga.

Reprezentanții primăriei spun însă că nu au avut încotro.

„Practic, primăria nu le-a mai putut asigura salariile. Singura soluție a fost trimiterea lor în șomaj pentru 6, 9 sau 12 luni. Dacă vor exista surse de finanțare, vor fi reangajați ca asistenți personali”, a explicat Alina Matei, asistent social în comuna Muntenii de Jos.

În județul Vaslui sunt peste 4.000 de persoane angajate ca însoțitori. 800 și-au pierdut deja locul de muncă.

Nu sunt deloc vești bune pentru însoțitorii persoanelor cu handicap din județul Vaslui. De luni bune, ei se confruntă cu lipsa banilor deoarece autoritățile nu mai au cu ce să le achite indemnizația lunară de 750 de lei. Oamenii au ajuns în pragul disperării. Marcela Buraga, din comuna Muntenii de Jos, este asistent personal pentru fiul ei de 18 ani, imobilizat într-un cărucior în urma unui accident. Amândoi trebuie să se descurce acum cu indemnizația pentru persoanele cu handicap grav pe care o primește tânărul, adică 636 de lei pe lună. „Necesită mult mai multă atenție decât un om sănătos.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: