Home » Justitie » Escroc depistat de polițiști

Escroc depistat de polițiști

Gelu Lazarciuc, tânărul de 32 de ani, din municipiul Bârlad, pe numele căruia Tribunalul Vaslui a emis, pe 10 aprilie, un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune, a fost depistat depolițiști Biroului de Investigații Criminale și Biroului de Ordine Publică Bârlad într-un apartament situat pe strada Vasile Pârvan.
Lazarciuc este acuzat că a înșelat mai multe persoane cărora le-a oferit spre vânzare motorină la o valoare sub prețul pieței. În unele situații, s-a pretins a fi angajatul unei benzinării din localitate. După o înțelegere prealabilă cu privire la cantitatea de motorină, Gelu Lazarciuc se deplasa cu autoturismul cumpărătorului în zona unei parcări. După ce primea suma convenită, solicita câteva minute de așteptare pentru a intra în posesia cheii de la garajul unde era depozitată motorina. Individul nu mai revenea la locul indicat, iar persoana vătămată constata că a fost înșelată.
Biroul de Investigații Criminale Bârlad a efectuat cercetări și a formulat propunerea de arestare preventivă. Inițial, Judecătoria Bârlad a respins-o, însă Tribunalul Vaslui a admis contestația procurorilor și a dispus arestarea escrocului. Lazarciuc s-a sustras arestării, dar duminică a fost prins și dus în arestul IPJ Vaslui. Ieri a fost prezentat în fața magistraților, pentru audiere.
„Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, vă recomandăm să fiți prudenți în relațiile cu persoanele care vă oferă diverse bunuri la prețuri mici. Refuzați să participați la tranzacții pe stradă. Există o mare probabilitate de a fi păcăliți și de a vă pierde banii”, a recomandat subcomisar Mihaela Ștraub, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Gelu Lazarciuc, tânărul de 32 de ani, din municipiul Bârlad, pe numele căruia Tribunalul Vaslui a emis, pe 10 aprilie, un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune, a fost depistat depolițiști Biroului de Investigații Criminale și Biroului de Ordine Publică Bârlad într-un apartament situat pe strada Vasile Pârvan. Lazarciuc este acuzat că a înșelat mai multe persoane cărora le-a oferit spre vânzare motorină la o valoare sub prețul pieței. În unele situații, s-a pretins a fi angajatul unei benzinării din localitate. După o înțelegere prealabilă cu privire la cantitatea de motorină, Gelu Lazarciuc…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. are cumva 2 frati gemeni?

%d blogeri au apreciat: