Home » Sanatate » Examen pentru medici

Examen pentru medici

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui anunță că Ministerul Sănătății organizează, pe 12 iunie, examenul pentru obținerea gradului de primar pentru medicii, dentiștii și farmaciștii cu o vechime de minimum cinci ani în specialitatea pentru care doresc să obțină gradul profesional, acumulată până la data de 31 ianuarie 2015. Examenul se va desfășura în centrele universitare care pot asigura condițiile de organizare a tuturor probelor prevăzute în tematici, precum și componența comisiilor de examinare.

”Candidații depun dosarele de înscriere pentru examen la direcțiile de sănătate publică din centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș, Arad, Brașov și Galați, respectiv la direcțiile medicale ale ministerelor cu rețea sanitară proprie, în perioada 5-19 mai, inclusiv. Cadrele didactice și de cercetare științifică medicală vor depune dosarele de examen în aceeași perioadă, la sediul Ministerului Sănătății. Arondarea candidaților pe specialități și centre universitare va fi afișată pe 28 mai, pe site-ul Ministerului Sănătății, la rubrica Informare-concursuri și examene”, a declarat Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.

Listele nominale ale candidaților admiși, președinții comisiilor, data, locul și ora de prezentare la examen se vor afișa pe 10 iunie, pe site-ul Ministerului Sănătății. Taxa de examen este de 550 de lei, achitată pe numele candidatului, prin ordin de plată sau mandat poștal. Examenul va consta din una-două-trei probe clinice și proba practică. Fiecare este eliminatorie dacă nu se obține minimum nota 8,00. Media minimă de promovare și confirmare în gradul profesional de medic/dentist/farmacist primar este 8,00. Tematicile sunt afișate pe site-ul Ministerului Sănătății.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui anunță că Ministerul Sănătății organizează, pe 12 iunie, examenul pentru obținerea gradului de primar pentru medicii, dentiștii și farmaciștii cu o vechime de minimum cinci ani în specialitatea pentru care doresc să obțină gradul profesional, acumulată până la data de 31 ianuarie 2015. Examenul se va desfășura în centrele universitare care pot asigura condițiile de organizare a tuturor probelor prevăzute în tematici, precum și componența comisiilor de examinare. ”Candidații depun dosarele de înscriere pentru examen la direcțiile de sănătate publică din centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș, Arad,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: