Home » Justitie » Șoferi băuți depistați în trafic

Șoferi băuți depistați în trafic

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au desfășurat acțiuni pentru prevenirea evenimentelor care au drept cauză conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului. Ei au testat alcoolscopic 381 de șoferi, fiind constatate 10 infracțiuni, dintre care opt de conducere pe drumurile publice sub influența alcoolului. Alțiopt conducători auto au fost sancționați contravențional și li s-au reținut permisele, rezultatele testării alcoolscopice fiind sub valoarea de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, pentru abaterile de la normele rutiere constatate au fost aplicate 197 de amenzi, în valoare totală de 41.926 de lei.

Duminică, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Andrei Mureșanu, din municipiul Vaslui, polițiștii Biroului Rutier Vaslui au oprit pentru control un autoturism. Conducătorul acestuia, un tânăr de 20 de ani, din comuna Muntenii de Sus, emana halenă alcoolică, motiv pentru care i s-a solicitat testarea cu aparatul alcooltest. Șoferul a refuzat și s-a împotrivit, de asemenea, prelevării mostrelor biologice. I-a fost întocmit dosar penal.

Un alt conducător auto, un tânăr de 32 de ani, din localitatea Șopârleni, comuna Drânceni, conducea în ziua de 11.05.2014 o autoutilitară pe raza localității Râșești, comuna Drânceni. A fost oprit pentru control de către polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, care l-au testat alcoolscopic. A rezultat valoarea de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care șoferul a fost condus la Spitalul municipal Huși. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Tot duminică, un bărbat de 37 de ani, din municipiul Bârlad, conducea un autoturism pe strada General Vasile Milea. A fost oprit pentru control de polițiști din cadrul Biroului Rutier Bârlad. În urma testării alcoolscopice, a rezultat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aer expirat.

În noaptea de duminică spre luni, polițiști din cadrul posturilor Perieni și Ciocani, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, l-au oprit pe Eugen Apostoleanu, 34 de ani, domiciliat în municipiul Bârlad. Polițiștii i-au solicitat documentele personale și ale autoturismului, dar șoferul a refuzat și s-a deplasat cu autovehiculul pe o distanță de aproximativ 20 de metri, pe un drum comunal. Polițiștii l-au urmărit, iar Apostoleanu a coborât din autovehicul și a încercat să fugă, dar a fost imobilizat. Deoarece emana halenă alcoolică, a fost dus la sediul Poliției municipiului Bârlad, unde a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Pe numele acestor conducători auto au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului”, a declarat subcomisar Mihaela Straub, purtătorul de cuvânt al al IPJ Vaslui.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au desfășurat acțiuni pentru prevenirea evenimentelor care au drept cauză conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului. Ei au testat alcoolscopic 381 de șoferi, fiind constatate 10 infracțiuni, dintre care opt de conducere pe drumurile publice sub influența alcoolului. Alțiopt conducători auto au fost sancționați contravențional și li s-au reținut permisele, rezultatele testării alcoolscopice fiind sub valoarea de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, pentru abaterile de la normele rutiere constatate au fost aplicate 197 de amenzi, în valoare totală de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: