Home » Invatamant » Elevii vasluieni sunt maeștri ai muzicii: Au cucerit Iașul!

Elevii vasluieni sunt maeștri ai muzicii: Au cucerit Iașul!

Elevii claselor de muzică de la școlile generale “Mihai Eminescu” și “Vasile Alecsandri” au obținut numeroase premii la concursurile de interpretare instrumentală “Ofrandă sunetului” și “Ioan Goia”, de la Iași.

Școala de muzică vasluiană se bucură de reale aprecieri în țară. Dovadă sunt ultimele rezultate obținute de elevii de la clasele de muzică ale școlilor generale “Mihai Eminescu” și “Vasile Alecsandri”, care au concurat în aceeași zi la “Ofrandă sunetului” și “Ioan Goia”, ambele având loc la Iași.

Profesorul Romeo Tălmaciu a participat la concursul internațional “Ofrandă sunetului” cu șapte instrumentiști și formații. Astfel, «Rotaria junior», de la Palatul copiilor, a cucerit premiul I, ca și Daniel Macarov (trompetă), Casia Rusu (trompetă), Adelin Condurat (trombon) și Bianca Fodor (trompetă). Aprecieri deosebite din partea juriului a primit formația “9 School’s Cvartet”, de la Școala “Vasile Alecsandri”, căreia i s-a acordat tot premiul I. Cosmin Radu (trompetă), de la Școala “Mihai Eminescu”, a obținut premiul II. Bianca Fodor a fost cea ma tânără interpretă în concurs, ea fiind elevă în clasa a doua.

La Concursul național de interpretare instrumentală “Ioan Goia”, Daniel Macarov a cucerit juriul, care a aplaudat recitalul elevului aflat abia în clasa a patra. El a obținut premiul I. Casian Rusu a obținut premiul II la trompetă, iar Adelin Condurat a fost recompensat cu premiul III la trombon.

“E pentru prima oară când participăm în aceeași zi la două concursuri de prestigiu și obținem atâtea premii. E o dovadă a muncii asidue. Acești copii lucrează atât la clase, cât și în cadrul celor două formații, iar efortul lor este răsplătit cu asemenea rezultate. Am fost o echipă, o familie muzicală și am demonstrat pentru a nu știu câta oară că la Vaslui se face muzică de calitate. Mulțumesc colegilor, copiilor, dar și Primăriei municipiului Vaslui, care în permanență apreciază și sprijină actul instrumental-interpretativ”, a declarat Romeo Tălmaciu.

Un alt cadru didactic cu rezultate remarcabile la concursurile de la Iași este Renata Fodor. Profesoara a participat la “Ofrandă sunetului” cu Denisa Tiron, elevă a Școlii “Vasile Alecsandri”, care a obținut premiul I la flaut. La concursul “Ioan Goia”, vasluianca a luat premiul III.

Rahela Goran și Beatrice Dulgheru, ambele de la Școala “Vasile Alecsandri”, au obținut premiul II la flaut în concursul “Ofrandă sunetului”, iar Amalia Postolache a obținut premiul II la flaut în cadrul concursului “Ioan Goia”.

“Artiștii noștri nu se dezmint, reprezentanții școlii noastre obținând în două zile consecutive nu mai puțin de 12 premii deosebit de importante. Este o nouă confirmare a talentului, susținut de multe ore de studiu și uneori de sacrificii, atât din partea elevilor, cât și a părinților și profesorilor. Clasele noastre cu program integrat de muzică și arte, înființate doar de trei ani, dar singurele cu acest profil din Vaslui, sunt categoric un prilej de mândrie și ne completează identitatea de școală. Pentru mine este o mare responsabilitate și bucurie că avem astfel de elevi și o mare onoare să am alături astfel de colegi”, a declarat Dorina Baban, directoarea Școlii “Vasile Alecsandri”.

La concursul “Ioan Goia” a participat și profesorul Iftimie Căuneac. Elevii săi au obținut două premii II, prin Albert Cobzaru (clarinet) și Andrei Toporăscu (saxofon), și două premii III, prin Rareș Dediu (clarinet) și Costel Enea (clarinet). Toți patru sunt elevi ai Școlii “Mihai Eminescu”.

Elevii claselor de muzică de la școlile generale “Mihai Eminescu” și “Vasile Alecsandri” au obținut numeroase premii la concursurile de interpretare instrumentală “Ofrandă sunetului” și “Ioan Goia”, de la Iași. Școala de muzică vasluiană se bucură de reale aprecieri în țară. Dovadă sunt ultimele rezultate obținute de elevii de la clasele de muzică ale școlilor generale “Mihai Eminescu” și “Vasile Alecsandri”, care au concurat în aceeași zi la “Ofrandă sunetului” și “Ioan Goia”, ambele având loc la Iași. Profesorul Romeo Tălmaciu a participat la concursul internațional “Ofrandă sunetului” cu șapte instrumentiști și formații. Astfel, «Rotaria junior», de la Palatul copiilor,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: