Home » Justitie » Polițistul proxenet, eliberat din închisoare: Patrichi este liber!
Alin Remus Patrichi

Polițistul proxenet, eliberat din închisoare: Patrichi este liber!

Condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de minore, fosul polițist Alin Remus Patrichi a fost eliberat condiționat din închisoare, în urma unei hotărâri a Judecătoriei Focșani. Din pedeapsa de cinci ani, polițistul proxenet a stat efectiv după gratii trei ani și două luni.

Alin Remus Patrichi (30 de ani) este cel care a șifonat cel mai urât imaginea Poliției vasluiene, reușind “performanța” de a se transforma în proxenet chiar în timp ce purta uniforma de serviciu. Patrichi a fost dat afară din Poliție cu doar câteva luni înainte de a fi arestat, după ce a apărut în spațiul online în fotografii compromițătoare realizate chiar în timpul programului de lucru. Anterior, agentul de poliție a scăpat miraculos, numai cu un avertisment din partea superiorilor, după ce și-a amanetat legitimația la cămătarii din Iași.

Dosarul instrumentat de procurorii de la Crimă Organizată a scos la iveală detalii incredibile din culisele a ceea ce se credea că este meseria de polițist. Împătimit al jocurilor de noroc, Alin Remus Patrichi își scotea banii pentru cazinouri obligând minore să se prostitueze.

Prima sa victimă a fost o adolescentă de 16 ani, elevă la Grupul Școlar “Ștefan Procopiu” Vaslui. Știind că fata provine dintr-o familie cu probleme și nu are o relație prea bună cu părinții, Patrichi i-a închiriat un apartament în Vaslui, unde o obliga să întrețină relații sexuale cu diverși bărbați din oraș. Jumătate din banii obținuți erau însușiți de polițist.

În toamna anului 2010, agentul de poliție a racolat alte două fete, o adolescentă de 17 ani, elevă la Liceul “Mihail Kogălniceanu”, și alta de 16 ani, de la Grupul Școlar “Ștefan Procopiu”. Pentru toate cele trei fete, Patrichi găsea clienți. Întâlnirile și tarifele erau stabilite fie prin telefon, fie pe internet.

Deși cele trei minore au indicat persoanele cu care au întreținut relații sexuale contra cost, mulți dintre clienții audiați de procurori nu au recunoscut nici în ruptul capului că ar fi apelat la prostituate. Printre ei s-au numărat polițiști, jandarmi, avocați etc. Unii dintre polițiști și jandarmi făceau sex plătit chiar în timpul serviciului, în special atunci când lucrau pe timpul nopții. Doi dintre polițiștii audiați au recunoscut că au fost la “fetele” lui Patrichi. Cercetați disciplinar, s-au ales doar cu mustrări scrise.

Cu legitimația la cămătari

Alin Remus Patrichi a intrat în Poliție în anul 2004, când a absolvit Școala de agenți de la Câmpina. În cei șase ani de activitate, a ieșit în evidență pentru prostiile sale, în niciun caz pentru vreun merit deosebit.

Cu trei ani înainte de a fi arestat, Patrichi a fost acuzat de o tânără că a bătut-o, i-a rupt hainele și a încercat să o violeze. După câteva zile însă, în mod subit, victima și-a retras plângerea.

În anul 2008, Patrichi a comis o faptă pentru care ar fi meritat excluderea din Poliție fără drept de apel. Înglodat în datorii, el și-a amanetat legitimația de serviciu și insigna la cămătarii din Iași. Deși pare greu de crezut, în urma cercetării disciplinare, a scăpat cu un avertisment!

pistol_patrichi_alinÎn toamna anului 2010, conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) a dispus destituirea lui Patrichi după ce acesta, aflat în timpul serviciului, a dat un adevărat show la petrecerea organizată de iubita sa cu ocazia majoratului. Dezmățul a avut loc în noaptea de 20 august, când agentul era de serviciu alături de un jandarm. Îmbrăcați în uniformă, cei doi au poposit la restaurantul din Moara Grecilor unde avea loc petrecerea, iar în scurt timp a început spectacolul. Patrichi a scos pistolul din dotare și a început să se pozeze în ipostaze pe cât de inedite, pe atât de periculoase, punând pistolul la tâmpla prietenei sale. Ca și cum nu era suficient, i-a dat arma și iubitei, care, la rându-i, s-a fotografiat în timp ce îndrepta pistolul spre capul unuia dintre tinerii prezenți. Ca să pară și mai șic, tânăra și-a completat ținuta provocatoare cu șapca de polițist a iubitului. Show-ul a continuat cu o “partidă” de striptease, atât polițistul, cât și jandarmul aruncându-și de pe ei uniformele.

Încarcerat la Penitenciarul Focșani, cererea privind eliberarea condiționată a fostului polițist a fost soluționată de Judecătoria Focșani. Judecătorii vrânceni i-au atras atenția lui Patrichi “asupra posibilității revocării liberării condiționate, în situația în care săvârșește o altă infracțiune, înăuntrul restului de pedeapsă rămas neexecutat”.

Condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de minore, fosul polițist Alin Remus Patrichi a fost eliberat condiționat din închisoare, în urma unei hotărâri a Judecătoriei Focșani. Din pedeapsa de cinci ani, polițistul proxenet a stat efectiv după gratii trei ani și două luni. Alin Remus Patrichi (30 de ani) este cel care a șifonat cel mai urât imaginea Poliției vasluiene, reușind “performanța” de a se transforma în proxenet chiar în timp ce purta uniforma de serviciu. Patrichi a fost dat afară din Poliție cu doar câteva luni înainte de a fi arestat, după ce a apărut în spațiul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: