Home » Invatamant » S-au despărțit cu greu de Vaslui

S-au despărțit cu greu de Vaslui

Lotul național de informatică s-a îndrăgostit de Vaslui, după ce componenții săi au fost oaspeții județului timp de o săptămână.

Lotul restrâns de informatică al României și-a încheiat perioada de pregătire și testări de la Vaslui. Componenții s-au despărțit cu greu de oraș, toți afirmând că Vasluiul ocupă un loc de frunte în sufletele lor.

Organizatorii au avut grijă să îmbine utilul cu plăcutul în cele șapte zile. În afară de susținerea unor probe, în urma cărora s-au alcătuit loturile pentru olimpiadele internaționale din acest an, cei 24 de elevi, dintre care 16 «seniori» și opt «juniori», au vizitat numeroase locuri pitorești, de la Curțile Domnești din Vaslui, până la Muzeul Viticulturii din Huși și comuna Pădureni, una dintre cele mai frumoase din România.

“Organizatorii merită toate aprecierile. La Vaslui ne-am simțit confortabil. Susțin cu toată tăria că orașul și județul au devenit o părticică din sufletul meu. Au sărit brusc în topul locurilor preferate”, a declarat profesorul Adrian Panainte, coordonatorul lotului de «seniori».

Cuvintele de apreciere l-au determinat pe primarul Vasile Pavăl să revină la vorbele rostite la deschiderea «cantonamentului», atunci când le-a transmis elevilor și cadrelor didactice că “vasluienii sunt prietenoși și vă veți convinge în următoarea perioadă, iar la plecare veți avea un regret că nu mai rămâneți”.

Nușa Dumitriu-Lupan, inspector general în cadrul Ministerului Educației Naționale, a ținut să le ofere diplome de excelență tuturor celor implicați în buna organizare a taberei, aducând un cuvânt de laudă inspectorului de specialitate Lidia Rășcanu, dar și autorităților locale și sponsorilor, care au înțeles că educația reprezintă o prioritate.

Primii patru clasați în urma testelor de la Vaslui sunt Andrei Heidelbacher (Timișoara), Rareș Buhai (Bistrița), Alexandru Velea (Cluj-Napoca) și Mihai Gheorghe (București). Ei vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de informatică, la Olimpiada internațională a țărilor din Europa Centrală și la turneul de la Shumen. Județul Vaslui este reprezentat în lotul de informatică de profesorul Dan Pracsiu, de la Liceul “Ștefan Procopiu”, care este antrenor la lotul de «seniori», și de profesorul Nicu Vlad, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu”, antrenor la «juniori».

Lotul național de informatică s-a îndrăgostit de Vaslui, după ce componenții săi au fost oaspeții județului timp de o săptămână. Lotul restrâns de informatică al României și-a încheiat perioada de pregătire și testări de la Vaslui. Componenții s-au despărțit cu greu de oraș, toți afirmând că Vasluiul ocupă un loc de frunte în sufletele lor. Organizatorii au avut grijă să îmbine utilul cu plăcutul în cele șapte zile. În afară de susținerea unor probe, în urma cărora s-au alcătuit loturile pentru olimpiadele internaționale din acest an, cei 24 de elevi, dintre care 16 «seniori» și opt «juniori», au vizitat numeroase…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: