Home » Justitie » Utilaj și piese auto, confiscate la Albița

Utilaj și piese auto, confiscate la Albița

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Albița au depistat un utilaj de construcții care figura ca fiind furat din Franța.

Ieri noapte, în jurul orei 2, în PTF Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei un tânăr de 34 de ani, din Republica Moldova, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz marca Mercedes și o remorcă, în care transporta un utilaj de construcții tip vehicul, marca Putzmeister.Existând suspiciuni cu privire la actele și proveniența utilajului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că pentru utilajul în cauză este emisă o alertă de autoritățile din Franța,acesta figurândca fiind furat de pe 22 aprilie. Basarabeanul a declarat că a achiziționat utilajul plătind suma de 9.700 de lire, iar în data de 14 mai l-a preluat din localitatea Râșești. Polițiștii de frontieră i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.Utilajul, în valoare de 55.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Tot marți,în jurul orei 19, cadre ale Sectorului Poliției de Frontieră Huși au oprit pentru control un cetățean din Republica Moldova care conducea o autoutilitară marca Mercedes Benz. Cu ocazia controlului specific, s-a constatat că în autoutilitară erau 175 de piese auto second-hand, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență. El le-a declarat polițiștilor că a achiziționat piesele cu intenția de a le valorifica pe teritoriul Republicii Moldova. Polițiștii de frontieră l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, iar bunurile, în valoare de 14.260 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Albița au depistat un utilaj de construcții care figura ca fiind furat din Franța. Ieri noapte, în jurul orei 2, în PTF Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei un tânăr de 34 de ani, din Republica Moldova, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz marca Mercedes și o remorcă, în care transporta un utilaj de construcții tip vehicul, marca Putzmeister.Existând suspiciuni cu privire la actele și proveniența utilajului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că pentru utilajul în cauză este emisă o alertă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: