Home » Social » Au probleme cu memoria: Mii de fermieri penalizați

Au probleme cu memoria: Mii de fermieri penalizați

Circa 3.000 de fermieri din județul Vaslui vor pierde bani din cauză că nu au depus la timp cererea pentru acordarea subvenției pentru terenul agricol pe care-l lucrează.

Conform datelor furnizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui, până ieri, fix 24.045 de fermieri au depus cereri pentru acordarea sprijinului financiar în cadrul Schemei de Plată Unică pe Suprafață (SAPS), cu 3.730 mai puțini decât anul trecut.

Cei care nu au depus cererea pentru acordarea subvenției o mai pot face până pe 9 iunie, dar vor suporta penalități de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

“Ne așteptăm ca numărul cererilor depuse în acest an să fie mai mic, pentru o suprafață echivalentă cu cea de anul trecut, ca urmare a dezvoltării exploatațiilor agricole prin comasarea terenurilor“, ne-a declarat Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui.

Circa 3.000 de fermieri din județul Vaslui vor pierde bani din cauză că nu au depus la timp cererea pentru acordarea subvenției pentru terenul agricol pe care-l lucrează. Conform datelor furnizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui, până ieri, fix 24.045 de fermieri au depus cereri pentru acordarea sprijinului financiar în cadrul Schemei de Plată Unică pe Suprafață (SAPS), cu 3.730 mai puțini decât anul trecut. Cei care nu au depus cererea pentru acordarea subvenției o mai pot face până pe 9 iunie, dar vor suporta penalități de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. “Ne…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile