Home » Administratie » Bugetul nu ajunge niciodată: Primarii, la cerșit

Bugetul nu ajunge niciodată: Primarii, la cerșit

„Eu știu că este greu, nu spune nimeni că este ușor, dar toți cei care am fost aleși trebuie să găsim resursele de care avem nevoie. Dacă stăm cu ciocul întins, nu vom rezista”, a declarat Vasile Mihalachi, vicepreședinte al Consiliului Județen Vaslui.

De mai bine de șapte ani de zile, primarii din județul Vaslui, indiferent de culoarea lor politică, nu reușesc să facă mare lucru în comune, din cauza lipsei banilor. La fiecare început de exercițiu bugetar, nici bine nu se împarte sărăcia din vistieria județului, că edilii se și apucă de lamentări că nu le ajunge ce primesc.

Așa se face că mulți dintre ei iau cu asalt Consiliul Județean (CJ), în speranța că vor obține o suplimentare a fondurilor. Primarii bat săptămânal drumul spre Vaslui pentru a cere bani. Din păcate însă, nici bugetul CJ nu este cine știe ce și, ca atare, „naveta” la reședință nu prea dă rezultate.

Vasile Mihalachi

Vasile Mihalachi

Vicepreședintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, este de părere că fiecare edil trebuie să se descurce strict cu cât a primit atunci când s-a distribuit bugetul, nu să stea cu mâna întinsă: „Eu știu că este greu, nu spune nimeni că este ușor, dar toți cei care am fost aleși trebuie să găsim resursele de care avem nevoie. Dacă stăm cu ciocul întins, nu vom rezista. Să găsim și alte surse din care să supraviețuim. Primarii trebuie să înțeleagă că, odată ce am împărțit bugetul la începutul anului, aceștia sunt toți banii. Degeaba vin la CJ. Odată ce am împărțit bugetul – sănatate la neamuri! – ăsta e bugetul pe tot anul”.

El a adăugat că suplimentari de fonduri se pot face doar în situații extreme. Ca să se justifice, peste 60% dintre primării anunță că se luptă cu colapsul financiar și că nu pot face niciun fel de investiții.

«Este nevoie să facem tot posibilul pentru a accesa resurse financiare dincolo de cele care sunt cuprinse în bugetul local sau sunt distribuite la echilibrare de finanțele publice și de la județ. Primăriile au un număr mare de proiecte care au fost începute și trebuie finalizate, iar primarii trebuie să se concentreze asupra lor înainte de a face altele noi. În limita posibilităților financiare ale CJ, noi le oferim tot sprijinul», a declarat Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

„Eu știu că este greu, nu spune nimeni că este ușor, dar toți cei care am fost aleși trebuie să găsim resursele de care avem nevoie. Dacă stăm cu ciocul întins, nu vom rezista”, a declarat Vasile Mihalachi, vicepreședinte al Consiliului Județen Vaslui. De mai bine de șapte ani de zile, primarii din județul Vaslui, indiferent de culoarea lor politică, nu reușesc să facă mare lucru în comune, din cauza lipsei banilor. La fiecare început de exercițiu bugetar, nici bine nu se împarte sărăcia din vistieria județului, că edilii se și apucă de lamentări că nu le ajunge ce primesc.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: