Home » Social » A dat foc la casă, cu ea și bebelușul înăuntru!

A dat foc la casă, cu ea și bebelușul înăuntru!

În toiul nopții, o femeie în vârstă de 39 de ani, din comuna Banca, a incendiat casa în care locuia împreună cu fetița sa, în vârstă de numai șase luni. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, însă, acum, femeia este cercetată pentru infracțiunea de distrugere.

În noaptea de 13/14 mai, la ora 01.48, Detașamentul de Pompieri Bârlad a fost solicitat săintervină pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea 1 Decembrie, din comuna Banca. Pentru localizarea și lichidarea acestuia s-a deplasat la fața locului un echipaj, cu o autospecială de lucru cu apăși spumă, care a acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună.

„La sosirea la fața locului, incendiul se manifesta la bucătăria casei, cu posibilitate de propagare la întreaga locuință. În urma incendiului au ars diferite elemente de mobilier și diverse textile. Prin intervenția rapidă a pompierilor profesioniști și voluntari, s-a reușit limitarea extinderii incendiului la întreaga locuință. Din cercetările efectuate, s-a constatat că fiica proprietarului, o femeie în vârstă de 39 de ani, a folosit în mod intenționat sursa de aprindere pentru a genera incendiul”, ne-a spus cpt. Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit că, într-adevăr, focul a fost pus intenționat de femeia în vârstă de 39 de ani, care locuia împreună cu cel mai mic copil al său, adică o fetiță de numai șase luni. Ceilalți doi copii, un băiat în vârstă de 16 ani și o fată în vârstă de 12 ani, locuiesc împreună cu bunica lor, într-un imobil separat însă în aceeași gospodărie. Băiatul este cel care s-a uitat pe geam și a observat că locuința în care stăteau mama și surioara lui ardea și a sunat la numărul 112.

„Când au ieșit afară cei doi minori și bunica lor în vârstă de 60 de ani, respectiv proprietara celor două imobile, au văzut că femeia de 39 de ani și bebelușul erau deja afarăși nu aveau arsuri. Aceasta spune că nu are cunoștință de la ce anume a izbucnit incendiul și că, atunci când s-a trezit, casa deja ardea. În prezent, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani”, ne-a spus subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Femeia, cunoscută cu afecțiuni psihice, a fost transportată la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, unde a fost internată la secția de Psihiatrie. În ceea ce o privește pe micuța de șase luni, aceasta a fost internată la Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat Bârlad.

În toiul nopții, o femeie în vârstă de 39 de ani, din comuna Banca, a incendiat casa în care locuia împreună cu fetița sa, în vârstă de numai șase luni. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, însă, acum, femeia este cercetată pentru infracțiunea de distrugere. În noaptea de 13/14 mai, la ora 01.48, Detașamentul de Pompieri Bârlad a fost solicitat săintervină pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea 1 Decembrie, din comuna Banca. Pentru localizarea și lichidarea acestuia s-a deplasat la fața locului un echipaj, cu o autospecială de lucru cu apăși spumă, care a acționat în cooperare…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: