Home » Social » Lucrările agricole, întârziate din cauza ploilor

Lucrările agricole, întârziate din cauza ploilor

Ploile din ultimele săptămâni au întârziat înființarea culturii de porumb. Până în prezent, porumbul a fost însămânțat pe 76.678 de ha, dintr-un program de 90.390 de ha, ceea ce reprezintă 85%.
„Suprafața rămasă de semănat este de 13.712 hectare și aparține în totalitate producătorilor individuali, situația fiind cauzată de precipitațiile de lungă durată înregistrate pe parcursul lunii aprilie. Pe lângă întârzierea lucrărilor de semănat, au fost îngreunate și lucrările de combatere a buruienilor, precum și tratamentele fitosanitare contra bolilor și dăunătorilor, atât la culturile de toamnă, cât și la cele de primăvară”, ne-a declarat Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui.

Ploile din ultimele săptămâni au întârziat înființarea culturii de porumb. Până în prezent, porumbul a fost însămânțat pe 76.678 de ha, dintr-un program de 90.390 de ha, ceea ce reprezintă 85%. „Suprafața rămasă de semănat este de 13.712 hectare și aparține în totalitate producătorilor individuali, situația fiind cauzată de precipitațiile de lungă durată înregistrate pe parcursul lunii aprilie. Pe lângă întârzierea lucrărilor de semănat, au fost îngreunate și lucrările de combatere a buruienilor, precum și tratamentele fitosanitare contra bolilor și dăunătorilor, atât la culturile de toamnă, cât și la cele de primăvară”, ne-a declarat Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: