Home » Sport » Micii rugbiști din Bârlad, în luptă pentru aurul național

Micii rugbiști din Bârlad, în luptă pentru aurul național

La faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, echipa Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” și cea a Școlii „Manolache Costache Epureanu”, ambele din Bârlad, luptă să-și apere titlurile de campioane.

În urma fazelor zonale ale Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la rugby-tag, calificate la etapa națională, atât la ciclurile primar și gimnazial, cât și la cel liceal, sunt numai echipe din municipiul Bârlad. Prima care va intra în competiție, chiar în acest week-end, este echipa Liceului Pedagogic „Ioan Popescu”, antrenată de profesorul Dan Tufaru. Dacă, în 2011 și 2012, liceenii bârlădeni au obținut argintul național, în 2013, au ieșit campioni pe țară, astfel că acum și-au propus să lupte pentru a-și păstra titlul.

„Etapa zonală a avut loc pe 10-11 mai, la Iași. Au participat echipe din județele Iași, Neamț, Botoșani, Suceava și Vaslui, însă doar noi ne-am calificat la faza națională. Aceasta va fi găzduită la Galați, între 16-18 mai, la competiție urmând să participe licee din Ilfov, Maramureș, Vrancea, Timiș, Brașov, Dâmbovița, Vaslui și București. Anul trecut am cucerit aurul național la rugby în 7, iar acum, chiar dacă s-a schimbat puțin regulamentul și jucăm rugby-tag și trebuie să avem pe teren cel puțin o fată, luptăm să ne păstrăm titlul de campioni naționali. Echipele calificate în acest an sunt foarte puternice și e greu să cucerim aurul, dar sperăm să reușim, mai ales că aceasta ar fi a noua participare a noastră, ca liceu, la etapa națională”, a declarat profesorul Dan Tufaru, antrenorul echipei de rugby a liceului bârlădean.

Următorii care vor intra în luptă pentru a cuceri medalia de aur și a-și apăra titlul de campioni naționali sunt elevii de la Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu”. Pentru ei, competiția se va desfășura în intervalul 23-25 mai, la Timișoara.

Urmează ca, între 30 mai – 1 iunie, echipa de ciclul primar din cadrul aceleiași unități să reprezinte județul la faza națională, care se va desfășura în județul Vâlcea.

„Atât la gimnaziu, cât și la primar, vom întâlni echipe din Timiș, Ilfov, Brașov, Galați, Vâlcea, Hunedoara, Bihor și București. Dacă, în 2013, etapa finală a olimpiadei s-a jucat la Bârlad, iar la gimnaziu am luat aurul și la cei mici am ieșit pe locul V, acum ne propunem să ne apărăm titlul câștigat cu cei mari și să urcăm pe podium cu elevii de ciclu primar. O să fie greu, dar nu imposibil. Important este să se comporte bine pe teren și să lucreze în echipă”, ne-a spus profesorul Paul Ralea, antrenorul celor două echipe.

La faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, echipa Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” și cea a Școlii „Manolache Costache Epureanu”, ambele din Bârlad, luptă să-și apere titlurile de campioane. În urma fazelor zonale ale Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la rugby-tag, calificate la etapa națională, atât la ciclurile primar și gimnazial, cât și la cel liceal, sunt numai echipe din municipiul Bârlad. Prima care va intra în competiție, chiar în acest week-end, este echipa Liceului Pedagogic „Ioan Popescu”, antrenată de profesorul Dan Tufaru. Dacă, în 2011 și 2012, liceenii bârlădeni au obținut argintul național, în 2013, au ieșit campioni…

Review Overview

User Rating: 4.63 ( 2 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: