Home » Invatamant » „Tinerii dezbat”

„Tinerii dezbat”

Șapte echipaje formate din câte trei elevi de la licee din județ vor participa, sâmbătă și duminică, la etapa regională a Concursului național „Tinerii dezbat”.

Competiția „Tinerii dezbat” este un campionat național de dezbateri educaționale care contribuie la formarea, dezvoltarea și exersarea competențelor de comunicare și a atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generații pentru participarea activă la viața socială. Șapte dintre liceele vasluiene s-au calificat la faza regională după ce, pe 4 aprilie, au fost desemnate finaliste pe județ: Liceul „Ștefan Procopiu”, Colegiul Economic „Anghel Rugină”, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, din Vaslui, Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, din Bârlad, Colegiul Național „Cuza-Vodă” Huși și Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negrești. Vasluienii se vor întrece cu elevi din județele Bacău (tot șapte echipaje) și Neamț (patru), iar competiția va fi găzduită de Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț.

Sâmbătă, vor avea loc trei runde de calificări, precedate de o ședință de arbitraj cu profesorii instructori, iar pentru duminică sunt programate sferturile de finală, semifinalele și finala. Urmează ca, între 20-23 mai, să se centralizeze rezultatele obținute la etapa regională și să se anunțe echipa câștigătoare, care va participa la etapa națională, 13-15 iunie, Târgu Jiu, județul Gorj.

Competiția se adresează elevilor din clasele IX-XI și are drept scop conștientizarea de către tineri a valorilor cetățeniei democratice prin înțelegerea informată a realităților sociale, dezbaterea argumentată și exersarea atitudinii tolerante și deschise față de diferențele sociale, etnice, economice, de sănătate, gen etc, care pot constitui bariere în comunicare.

Șapte echipaje formate din câte trei elevi de la licee din județ vor participa, sâmbătă și duminică, la etapa regională a Concursului național „Tinerii dezbat”. Competiția „Tinerii dezbat” este un campionat național de dezbateri educaționale care contribuie la formarea, dezvoltarea și exersarea competențelor de comunicare și a atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generații pentru participarea activă la viața socială. Șapte dintre liceele vasluiene s-au calificat la faza regională după ce, pe 4 aprilie, au fost desemnate finaliste pe județ: Liceul „Ștefan Procopiu”, Colegiul Economic „Anghel Rugină”, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, din Vaslui, Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile