Home » Business » ASF a suspendat autorizația Carpatica Invest

ASF a suspendat autorizația Carpatica Invest

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a suspendat autorizația de funcționare a SSIF Carpatica Invest, cerând firmei de brokeraj să-și remedieze situația financiară și să atragă noi resurse de capital.

Autorizația Carpatica Invest a fost suspendată pentru o perioadă de 90 de zile, timp în care firma poate efectua operațiuni de depunere și retragere de numerar în și din conturile clienților și operațiuni de transfer a valorilor mobiliare către Secțiunea I a Depozitarului Central sau către alte conturi indicate de clienți, potrivit unui anunț transmis vineri de ASF. Carpatica Invest a intermediat anul trecut tranzacții de aproape 255,7 milioane lei la Bursa de la București, clasându-se pe locul 17 în topul brokerilor, cu o cotă de piață de 0,94%. Firma de brokeraj Carpatica Invest face parte din grupul financiar Carpatica, controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea. La finalul anului trecut, ASF a amendat Carpatica Invest cu aproape 22.000 de lei, sumă reprezentând 1% din cifra de afaceri din 2012, deoarece firma de brokeraj nu a completat componența Consiliului de Administrație de la două la trei persoane.

Sursa: mediafax.ro

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a suspendat autorizația de funcționare a SSIF Carpatica Invest, cerând firmei de brokeraj să-și remedieze situația financiară și să atragă noi resurse de capital. Autorizația Carpatica Invest a fost suspendată pentru o perioadă de 90 de zile, timp în care firma poate efectua operațiuni de depunere și retragere de numerar în și din conturile clienților și operațiuni de transfer a valorilor mobiliare către Secțiunea I a Depozitarului Central sau către alte conturi indicate de clienți, potrivit unui anunț transmis vineri de ASF. Carpatica Invest a intermediat anul trecut tranzacții de aproape 255,7 milioane lei la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: