Home » World » Bosnia și Serbia se confruntă cu cele mai GRAVE ploi din ultimii 120 de ani: 30 de oameni au murit. 15.000 de persoane au fost evacuate

Bosnia și Serbia se confruntă cu cele mai GRAVE ploi din ultimii 120 de ani: 30 de oameni au murit. 15.000 de persoane au fost evacuate

Cel puțin 30 de persoane au murit în ultimele trei zile, în urma celor mai grave intemperii care au avut loc în Bosnia și Serbia în ultimul secol, a anunțat o sursă oficială, citată de AFP.

„Peste 20 de morți au fost deja transportați la morga din Doboj”, a declarat sâmbătă Obren Petrovic, primarul acestui oraș din nordul Bosniei, pentru postul public de televiziune FTV. Un bilanț precedent anunța cel puțin 11 persoane decedate în Bosnia și Serbia, dintre care șase la Doboj. „La Doboj (nord), au fost descoperite șase cadavre în zona în care apele s-au restras”, a declarat Milorad Dodik, președintele Republicii Srpska, entitatea sârbilor din Bosnia, unde se află Doboj. O altă victimă a fost descoperită la Samac (nord). Bosnia, la fel ca Serbia, nu s-a confruntat cu ploi atât de abundente de 120 de ani. Zeci de mii de persoane au rămas blocate în casele lor, în timp ce unele localități au fost evacuate în întregime în urma alunecărilor de teren. De joi, peste 15.000 de persoane au fost evacuate din circa zece orașe sinistrate din Serbia. În această țară, această „catastrofă naturală oribilă”, potrivit declarațiilor premierului Aleksandar Vucici, a provocat moartea a trei persoane până joi. Dar noi victime au fost semnalate sâmbătă de echipele de salvare.

Autoritățile au decis să nu dezvăluie numărul morților înainte de sfârșitul operațiunilor, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de salvare, Predrag Marici.

„Am descoperit un anumit număr de cadavre la Obrenovaț (în apropiere de Belgrad). Oamenilor le este teamă de ce s-ar putea descoperi după retragerea apelor”, a declarat premierul sârb în cadrul unei conferințe de presă.

Situația rămâne foarte dificilă în regiunea Bijeljina, în nord-estul Bosniei, unde autoritățile au început sâmbătă evacuarea populației din patru sate, și la Obrenovaț, în Serbia, unde toți locuitorii, respectiv 20.000 de persoane, vor fi evacuați, a declarat Marici.

Sursa: mediafax.ro

Cel puțin 30 de persoane au murit în ultimele trei zile, în urma celor mai grave intemperii care au avut loc în Bosnia și Serbia în ultimul secol, a anunțat o sursă oficială, citată de AFP. "Peste 20 de morți au fost deja transportați la morga din Doboj", a declarat sâmbătă Obren Petrovic, primarul acestui oraș din nordul Bosniei, pentru postul public de televiziune FTV. Un bilanț precedent anunța cel puțin 11 persoane decedate în Bosnia și Serbia, dintre care șase la Doboj. "La Doboj (nord), au fost descoperite șase cadavre în zona în care apele s-au restras", a declarat Milorad Dodik,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: