Home » Sanatate » Alertă de toxiinfecție alimentară

Alertă de toxiinfecție alimentară

Doi copii aflați în grija statului au fost internați la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. Este vorba despre doi băieți, în vârstă de cinci, respectiv 11 ani, din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE). Copiii au primit tratament și sunt stabili.

„Ei au fost internați în dimineața de 15 mai, cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. Au venit cu stări de vomă, amețeli, vărsături, stări ce s-au ameliorat la o oră de la începerea tratamentului specific. Evoluția este favorabilă. Apreciem că este o formă medie de boală. Suspiciunea urmează să se infirme sau să se confirme la 72 de ore, când se face reevaluarea stării prezente. În prezent, sunt internați la secția de Boli Infecțioase, iar evoluția este favorabilă”, a declarat Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului.

Dacă analizele vor arăta că, într-adevăr, copiii au toxiinfecție alimentară, ancheta epidemiologică demarată de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vaslui va trebui să clarifice cum de numai o parte dintre copiii instituționalizați au prezentat asemenea simptome.

Doi copii aflați în grija statului au fost internați la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. Este vorba despre doi băieți, în vârstă de cinci, respectiv 11 ani, din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE). Copiii au primit tratament și sunt stabili. „Ei au fost internați în dimineața de 15 mai, cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. Au venit cu stări de vomă, amețeli, vărsături, stări ce s-au ameliorat la o oră de la începerea tratamentului specific. Evoluția este favorabilă. Apreciem că este o formă medie de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: