Home » Politic » COMUNICAT DE PRESĂ: Vizita delegației PDL conduse de prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu, europarlamentarul Monica Macovei și secretarul general Gheorghe Flutur în municipiile Bârlad, Huși și Vaslui (Publicitate electorala)

COMUNICAT DE PRESĂ: Vizita delegației PDL conduse de prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu, europarlamentarul Monica Macovei și secretarul general Gheorghe Flutur în municipiile Bârlad, Huși și Vaslui (Publicitate electorala)

Departamentul de Comunicare PDL Vaslui

Delegația PDL și-a început periplul în județul Vaslui cu Uzina de Rulmenți Bârlad (URB). Apoi, liderii PDL au traversat Centrul Bârladului și au stat de vorbă cu cetățenii în drumul lor spre sediul PDL. Aici au susținut o conferință de presă cu participarea reprezentanților din mass-media locală.

De la Bârlad, microbuzul electoral s-a deplasat spre municipiul Huși. Aici, au fost vizitate Fabrica de Mobilă (Obădăria) din Huși și Fabrica de Încălțăminte „Hușana”.

În municipiul Vaslui, a avut loc o întânire electorală cu aproximativ 700 de membri și simpatizanți ai PDL la Casa de Cultură.

„Locurile de muncă nu pot fi create de guvernele de stânga”

În municipiul Bârlad, prima deplasare a delegației PDL a fost la Uzina de Rulmenți, întreprindere fanion a industriei județene. Liderii PDL au fost întâmpinați de conducerea firmei, purtându-se o discuție pe teme de interes economic, la care au participat și liderii de sindicat. Principala problemă adusă în discuție a fost concurența neloială din partea unor companii din afara spațiului economic al UE, în special din China, care produc rulmenți de proastă calitate. Uneori, rulmenții contrafăcuți sunt comercializați sub sigla URB, la prețuri comparabile cu materia primă de calitate pe care o utilizează uzina bârlădeană.

Având în vedere faptul că aproape 95% din producția de rulmenți de la Bârlad este valorificată în spațiul UE și în America de Nord, directorii firmei au solicitat promovarea unor măsuri legislative, financiare, economice anti-dumping, după modelul Franței și Marii Britanii.

Cătălin Predoiu, candidatul PDL la funcția de președinte al României, a declarat: „În cadrul guvernului alternativă al PDL, s-a elaborat un set de politici economice care vor fi promovate atunci când partidul va ajunge la guvernare, între care și politica de reindustrializare a României. O țară nu se poate dezvolta sustenabil din punct de vedere economic fără o industrie competitivă care să producă plusvaloare. În acest sens, noi dorim valorificarea capacităților industriale existente, precum cele de la Rulmenți Bârlad, stimularea capitalului autohton, atragerea de investiții străine care să ducă la crearea de noi locuri de muncă. Absența locurilor de muncă reprezintă cea mai gravă problemă cu care se confruntă România, dar și alte țări membre UE. Locurile de muncă nu pot fi create de guvernele de stânga, care se bazează pe politici intervenționiste în economie și pe politici sociale asistențiale, care generează depedență față de suportul statului, iar pe termen lung duc la cronicizarea sărăciei în anumite zone geografice. Partidul Popular European, din care face parte și PDL, este forța care a sprijinit întotdeauna mediul de afaceri, dezvoltarea sectorului privat, singurul care poate genera locuri de muncă. Nu statul creează locuri de muncă, ci investitorii, mediul privat. Statul poate stimula prin politici economice și financiare mediul privat, cu condiția să aibă o guvernare de dreapta”.

În intervenția sa, europarlamentarul Monica Macovei i-a asigurat pe reprezentanții URB că va studia care sunt măsurile legislative anti-dumping care se pot aplica în țările membre ale UE, astfel încât produse precum rulmenții fabricați la Bârlad să fie protejate față de importurile de produse contrafăcute, de slabă calitate, provenite din afara spațiului economic european: „Din discuțiile cu specialiștii URB au rezultat două categorii de măsuri: 1) un mecanism legislativ care să impună respectarea unor standarde de calitate specifice UE, monitorizarea respectării acestora, precum și sancționarea operatorilor economici care nu le respectă; 2) un mecanism de taxare a produselor de slabă calitate provenite din afara UE, așa cum funcționează, de exemplu, în Statele Unite. Ca europarlamentar, pot să sesizez autoritățile române, dar și pe cele europene pentru a încerca rezolvarea acestei probleme. Mai înainte de toate, trebuie promovată o inițiativă legislativă la nivelul Parlamentului României, ținând cont și de prevederile europene anti-dumping. Dacă dumneavoastră aveți o soluție tehnică sau chiar legislativă în acest sens, o voi prelua și voi analiza oportunitatea formulării unei inițiative legislative, fie în Legislativul românesc, fie în Parlamentarul European”.

Senatorul Gheorghe Flutur, secretarul general al PDL, a insistat și el pe promovarea unui mecanism anti-dumping din partea României la Bruxelles, apoi a vorbit despre necesitatea consolidării investițiilor la frontiera de răsărit a României și UE: „Noi, cei din regiunea Nord-Est, care ne învecinăm cu Ucraina și Republica Moldova, trebuie să le arătăm vecinilor noștri că merită să adere la UE, iar acest lucru nu se poate face decât prin proiecte de succes”.

Conferință de presă la PDL Bârlad (declarații în sinteză)

Cătălin Predoiu: „Este important să avem o politică de investiții, o politică de creare de locuri de muncă. Aceste politici nu vor fi duse niciodată la îndeplinire de un guvern de stânga. Stânga are o politică asistențială, care creează dependență de ajutorul statului și descurajează munca și investițiile. Ceea ce propune PDL electoratului este o altă viziune, o viziune de creștere economică bazată pe respectarea legii, care duce la atragerea de investiții, iar acestea creează locuri de muncă. Este mesajul pe care l-am transmis tuturor cetățenilor cu care am intrat în contact în zona Moldovei. În ceea ce privește dialogul nostru cu mediul de afaceri, PDL a anunțat un set de politici economice care să conducă la reindustrializarea României. Trebuie să ne reorientăm pe capacitățile productive ale României. Cine nu are industrie, cine nu creează plus-valoare din activitățile productive în industrie și agricultură nu va rezista în competiție de pe piața globalizată. România are câteva atuuri importante – resursele naturale și forța de muncă bine pregătită. Toate acestea trebuie valorificate într-un mediul investițional stimulat de politicile guvernamentale.

O problemă gravă în Regiunea de Nord-Est (Moldova) sunt cei peste 11.000 de copii care au unul sau ambii părinți plecați în străinătate. Devine o problemă umanitară și crearea locurilor de muncă acasă, o nevoie strigentă. De aceea PDL are o politică de investiție, ceea ce duce la crearea de locuri de muncă. PDL are o altfel de viziune, bazată pe respectarea legii, investițiile creează locuri de muncă. Câtă vreme votați stânga, votați un sistem asistat”.

Monica Macovei: „Pentru că vorbim de baronii PSD, trebuie să scăpăm țara de ei pentru că fură din banii publici, din banii noștri, pentru că din cauza lor nu avem locuri de muncă, pentru că au transformat PSD în partidul mafiei, corupției, tâlharilor și, mai nou, al asasinilor. Și, haideți să le dăm înapoi în cap cu sloganul lor din 2012. Mai știți cum spuneau? „Dreptate până la capăt!” Da, și noi vrem dreptate până la capăt pentru Dragnea, pentru Oprișan, pentru Cosma și fiul său, pentru Duicu, pentru Nicușor Constantinescu, pentru Mazăre și pentru mulți alții care fură și sunt corupți. Și pentru Ponta.

Politicienii PSD și PNL se tem de mine și au ajuns acum să se teamă până și de chipul meu de pe afișele electorale. Se simt urmăriți de pe stâlpi sau panouri, atunci când fură și îi mint pe români. Da, o să-i urmăresc și în gaură de șarpe, să se teamă de mine cât timp politica PSD și a PNL va rămâne politica mafiei. Nu mă pot înfrânge pe mine, legea sau justiția cu acte de vandalism și golănie. Am pierdut o bătălie în 2012, am plătit pentru niște lucruri, însă nu am pierdut războiul. Bătălia din 25 mai pentru europarlamentare și cea de la prezidențialele din acest an trebuie să le câștigăm și le vom câștiga”.

Senatorul Dan marian, președintele Organizației Județene a PDL Vaslui: „Vedem cu toții afișele PSD – Mândri că suntem români și ne întrebăm cu ce anume se mândresc Victor-Viorel Ponta și PSD în cei doi ani de când guvernează România? În județul Vaslui nu au făcut nimic, dar absolut nimic. Toate proiectele pe care le vedem că sunt finalizate în momentul de față au fost elaborate și finanțate în timpul guvernării noastre. În acest sens, putem da nenumărate exemple, începând cu reabilitarea drumului european E 581, de la Tutova, Crasna și până la Albița. Apoi, am reabilitat și drumul național care leagă Vasluiul de Iași. Toate proiectele de infrastructură majore din Vaslui, Huși și Negrești au fost demarate în timpul Guvernării PDL. Cei de la PSD nu au făcut mare lucru și acum taie panglici la obiectivele noastre de investiții.

PNL, în județul Vaslui, este anexa PSD. Liberalii vasluieni stau cuibăriți în funcțiile de directori prin deconcentrate, în timp ce unii lideri județeni ai acestui partid mimează opoziția. Noi, de la PDL, am făcut treabă cât ne-am aflat la guvernare. Am luat și măsuri dure pentru care am plătit electoral, dar am muncit. PSD și PNL au mințit oamenii, au sufocat mediul de afaceri cu taxe și impozite. Până și stâlpii sunt impozitați, iar plata acestui impozit va fi făcută imediat după alegerile europarlamentare. Noi am preluat guvernarea în 2009 cu zero lei în visteria statului, iar când am părăsit-o, în mai 2012, am lăsat cinci miliarde de euro pe care le-a cheltuit Ponta, lăudându-se cu măsurile lui reparatorii. N-au reparat nimic, ci au cheltuit banii adunați de noi, de PDL. Pe data de 25 mai trebuie să-i sancționăm la vot pe acești mincinoși!”

Ciprian Iftimoaei, prim-președintele Organizației Județene a PDL Vaslui:„Alegerile pentru Parlamentul European din această lună ar trebui să confirme statutul PDL de principal partid de opoziție din județul Vaslui. Organizația PDL Vaslui și-a propus un scor electoral care să ne poziționeze ca al doilea partid politic din județul nostru. De asemenea, ne-am propus obținerea unui scor electoral care să ne înscrie în media partidului de la nivel național. PSD a fost și rămâne adversarul nostru politic. Partidul nostru are avantajul poziționării ca partid principal de opoziție, cu un mesaj coerent exprimat în perioada 2012-2014, cu o capacitate de organizare și mobilizare exersată în ultimul an de opoziție.

Miza alegerilor europarlamentare din 25 mai este foarte mare. Ele pregătesc confruntarea electorală pentru funcția de președinte al României din toamna acestui an. Prin urmare, mobilizarea în ziua votului trebuie să fie maximă. Prin rezultatele pe care le va obține, PDL va demonstra că este cea mai importanta forță politică din opoziție. În jurul PDL se va configura dreapta politică, iar aceasta va da următorul președinte al României, în persoana domnului Cătălin Predoiu. Nu luați în seamă propaganda mincinoasă, sondajele de opinie otrăvite care vor să ne demobilizeze, nu-i luați în seamă pe cei care vă spun că votul nu contează. Dimpotrivă, votul contează! Împreună vom merge spre victorie!”

Departamentul de Comunicare PDL Vaslui Delegația PDL și-a început periplul în județul Vaslui cu Uzina de Rulmenți Bârlad (URB). Apoi, liderii PDL au traversat Centrul Bârladului și au stat de vorbă cu cetățenii în drumul lor spre sediul PDL. Aici au susținut o conferință de presă cu participarea reprezentanților din mass-media locală. De la Bârlad, microbuzul electoral s-a deplasat spre municipiul Huși. Aici, au fost vizitate Fabrica de Mobilă (Obădăria) din Huși și Fabrica de Încălțăminte „Hușana”. În municipiul Vaslui, a avut loc o întânire electorală cu aproximativ 700 de membri și simpatizanți ai PDL la Casa de Cultură. „Locurile…

Review Overview

User Rating: 4.65 ( 2 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: