Home / Social / A dat foc la casă, cu ea și bebelușul înăuntru!

A dat foc la casă, cu ea și bebelușul înăuntru!

În toiul nopții, o femeie de 39 de ani, din comuna Banca, a incendiat casa în care locuia împreună cu fetița sa, de numai șase luni. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, însă femeia este cercetată pentru infracțiunea de distrugere.

În noaptea de 13/14 mai, la ora 1.48, Detașamentul de Pompieri Bârlad a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea 1 Decembrie, din comuna Banca. La fața locului s-a deplasat un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care a acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună.

„Incendiul se manifesta la bucătăria casei, cu posibilitate de propagare la întreaga locuință. În urma incendiului, au ars elemente de mobilier și textile. Prin intervenția rapidă a pompierilor profesioniști și voluntari, s-a reușit limitarea extinderii incendiului. Din cercetările efectuate, s-a constatat că fiica proprietarului, o femeie în vârstă de 39 de ani, a folosit în mod intenționat sursa de aprindere pentru a genera incendiul”, ne-a declarat căpitan Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Într-adevăr, focul a fost pus de femeie, care locuia împreună cu cel mai mic copil al său, adică o fetiță de numai șase luni. Ceilalți doi copii, un băiat de 16 ani și o fată de 12 ani, locuiesc împreună cu bunica lor, într-un imobil separat, însă în aceeași gospodărie. Băiatul este cel care a observat că locuința în care stăteau mama și surioara lui ardea și a sunat la 112.

„Când au ieșit afară cei doi minori și bunica lor, în vârstă de 60 de ani, respectiv proprietara celor două imobile, au văzut că femeia de 39 de ani și bebelușul erau deja afară și nu aveau arsuri. Aceasta spune că nu are cunoștință de la ce anume a izbucnit incendiul și că, atunci când s-a trezit, casa deja ardea. În prezent, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, pedepsită cu închisoare de la doi la șapte ani”, ne-a spus subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Femeia, cunoscută cu afecțiuni psihice, a fost transportată la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, unde a fost internată la secția Psihiatrie. Micuța de șase luni a fost internată la Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat Bârlad.

În toiul nopții, o femeie de 39 de ani, din comuna Banca, a incendiat casa în care locuia împreună cu fetița sa, de numai șase luni. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, însă femeia este cercetată pentru infracțiunea de distrugere. În noaptea de 13/14 mai, la ora 1.48, Detașamentul de Pompieri Bârlad a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea 1 Decembrie, din comuna Banca. La fața locului s-a deplasat un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care a acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Coronavirusul lovește în economia județului Vaslui: 2.700 contracte de muncă au fost suspendate

de Dănuț CIOBANU  În județul Vaslui au fost suspendate, ...

Doi șoferi, prinși băuți la volan în Negrești, în plină criză de coronavirus

Doi conducători auto au fost prinși băuți la volan ...

Tone de apă și suc, donate Spitalului Județean Vaslui de Crucea Roșie

Tone de apă și suc produs de una dintre ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: