Home » Sport » În Liga I la 15 ani
Rares Lazar

În Liga I la 15 ani

La vârsta de numai 15 ani, Rareș Lazăr a respirat aerul Ligii I, debutând în echipa Vasluiului la meciul cu Ceahlăul Piatra Neamț.

Fără licență, FC Vaslui termină în genunchi sezonul, fiind într-o situație critică din cauza problemelor financiare. Din acest motiv, titularii au părăsit echipa, iar tehnicianul Costinel Botez a fost nevoit să apeleze la juniori. La Piatra Neamț, el a folosit șapte jucători sub 21 de ani încă din primul minut, iar în repriza a doua a folosit și un jucător de 15 ani.

Astfel, în minutul 72, a intrat în joc Rareș Lazăr, un fotbalist în vârstă de 15 ani, o lună și 17 zile. Acesta a stabilit astfel recordul sezonului în Liga 1, fiind cel mai tânăr fotbalist care evoluează într-o partidă oficială.

Lazăr e devansat în clasamentul all time al debutanților doar de Nicolae Dobrin, care avea 14 ani și 11 luni la primul meci oficial pentru FC Argeș. Al treilea în această ierarhie e Răzvan Popa, care avea 15 ani, două luni și 21 de zile.

La vârsta de numai 15 ani, Rareș Lazăr a respirat aerul Ligii I, debutând în echipa Vasluiului la meciul cu Ceahlăul Piatra Neamț. Fără licență, FC Vaslui termină în genunchi sezonul, fiind într-o situație critică din cauza problemelor financiare. Din acest motiv, titularii au părăsit echipa, iar tehnicianul Costinel Botez a fost nevoit să apeleze la juniori. La Piatra Neamț, el a folosit șapte jucători sub 21 de ani încă din primul minut, iar în repriza a doua a folosit și un jucător de 15 ani. Astfel, în minutul 72, a intrat în joc Rareș Lazăr, un fotbalist în vârstă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: