Home » Social » La jumătate față de restul țării: Cât economisesc vasluienii

La jumătate față de restul țării: Cât economisesc vasluienii

Media depozitelor constituite în bănci de locuitorii județului nostru este de numai 2.449 de lei.

Vasluienii se află la o diferență uriașă comparativ cu cât reușesc să economisească bucureștenii, dar și cu majoritatea românilor. Dacă la nivel național media depozitelor constituite de populație este, în prezent, de 5.533 de lei, în județul Vaslui fiecărui locuitor îi revin doar 2.449 de lei în bănci. Situația a fost întocmită de cotidianul național Adevărul, pe baza batelor furnizate de Banca Națională a României.

La «averile» pe care le au în bănci, vasluienii sunt codași alături de alți locuitori ai județelor lipsite de industrie și care înregistrează cele mai mici niveluri ale câștigurilor salariale. După Giurgiu, cu o valoare a depozitelor de 1.537 de lei, un alt județ din Moldova, Botoșaniul, este penultimul pe țară, 2.018 lei, totalul economiilor din bănci ale botoșănenilor fiind de 805 milioane de lei la sfârșitul lunii martie. Depozite medii sub 2.500 de lei se mai înregistrează în județele Teleorman (2.057 de lei), Călărași (2.221 de lei), Olt (2.372 de lei) și Dâmbovița (2.495 de lei).

În București, se găsesc cei mai mulți bani în bănci, valoarea medie a unui depozit ridicându-se la 18.200 de lei, de peste trei ori mai mult decât media națională. Capitala este urmată în clasament de județele Cluj (7.880 de lei per depozit), Brașov (6.430 de lei), Sibiu (6.300 de lei), Constanța (6.080 de lei) și Timiș (5.100 de lei).

Media depozitelor constituite în bănci de locuitorii județului nostru este de numai 2.449 de lei. Vasluienii se află la o diferență uriașă comparativ cu cât reușesc să economisească bucureștenii, dar și cu majoritatea românilor. Dacă la nivel național media depozitelor constituite de populație este, în prezent, de 5.533 de lei, în județul Vaslui fiecărui locuitor îi revin doar 2.449 de lei în bănci. Situația a fost întocmită de cotidianul național Adevărul, pe baza batelor furnizate de Banca Națională a României. La «averile» pe care le au în bănci, vasluienii sunt codași alături de alți locuitori ai județelor lipsite de industrie…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: