Home » Sanatate » Toxiinfecția alimentară era indigestie

Toxiinfecția alimentară era indigestie

Ancheta epidemiologică efectuată de specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demonstrat că minorii instituționalizați care prezentau simptome specifice toxiinfecției alimentare aveau doar o indigestie. Este vorba despre doi băieți, în vârstă de cinci, respectiv 11 ani, din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE) Bârlad, care, în dimineața de joi, au fost internați la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad cu stări de vomă, amețeli și vărsături.

„Analizele de laborator efectuate la probele prelevate din alimentele consumate de copii au infirmat suspiciunea de toxiinfecție alimentară. În realitate, respectivii copii au sindrom dispeptic (indigestie – n.r.)”, ne-a declarat Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.

Reamintim că, pe 15 mai, patru copii din cadrul CPRUCANE Bârlad au ajuns la spital prezentând simptome specifice toxiinfecției alimentare. Dintre aceștia, numai băieții de cinci și 11 ani au necesitat internare și au primit tratament, ceilalți doi fiind doar consultați și lăsați să plece acasă.

Ancheta epidemiologică efectuată de specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demonstrat că minorii instituționalizați care prezentau simptome specifice toxiinfecției alimentare aveau doar o indigestie. Este vorba despre doi băieți, în vârstă de cinci, respectiv 11 ani, din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE) Bârlad, care, în dimineața de joi, au fost internați la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad cu stări de vomă, amețeli și vărsături. „Analizele de laborator efectuate la probele prelevate din alimentele consumate de copii au infirmat suspiciunea de toxiinfecție alimentară. În realitate, respectivii copii au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile