Home » Sport » “Vreau la Olimpiadă”
Maria Ifteni

“Vreau la Olimpiadă”

Maria Ifteni și-a doborât propriul record în proba de 1.500 de metri, performanță care i-a adus un nou titlu de campioană balcanică la junioare.

Sportiva pregătită de profesoarele Elena Bogos și Viorica Pintilie nu se mulțumește cu acest rezultat. Peste mai puțin de două săptămâni, ea aleargă pentru un loc la Olimpiada de cadeți din vară, care va avea loc în China. Calificările au loc la Baku, în perioada 29 mai – 1 iunie, iar proba favorită a vasluiencei este 3.000 de metri, care i-a adus aurul la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Tot în acest an sunt Campionatele Mondiale de juniori, iar Maria Ifteni mai are de recuperat doar două secunde pentru a prinde un loc la marea competiție.

– Cum a fost la Balcaniadă?

– Vremea nu a ținut cu noi. A plouat în timpul competiției. Am făcut încălzirea pe o vreme neprielnică, însă cursa a fost destul de ușoară. Mai ușor decât mă așteptam.

– Ești la două secunde de o prezență la un Campionat Mondial.

– Așa este, însă mă gândesc mult mai departe. Mi-aș dori la Baku, în calificări, să alerg sub 9:35. E șansa mea de a prinde un loc la Olimpiada de cadeți din China. Vreau să ajung la această competiție și să fiu din nou pe podium.

– Ești pregătită pentru acest sezon, care se anunță destul de dificil?

– Sunt pregătită. Îmi doresc foarte mult să alerg bine la Baku. Vreau să ajung între primii doi la 3.000 de metri, iar la 1.500 de metri, pe primele trei locuri. Nu e ușor, dar am muncit mult și vreau să culeg roadele. Am o dorință mare de a ajunge cât mai sus.

Diana Bogos

Diana Bogos

Primul aur internațional

În Bulgaria, campioană balcanică a devenit și Diana Bogos, dar în proba de 800 de metri. Atleta Liceului cu Program Sportiv Vaslui se află la primul trofeu internațional, după ce anul trecut a obținut medalia de bronz la Balcaniada de juniori.

Sportiva este mâhnită că nu poate concura la un mondial de juniori, însă își așteaptă rândul. Până atunci, și-a propus să câștige noi titluri naționale.

“Balcaniada a fost o experiență nouă pentru mine. Mă bucur că am câștigat, deși sunt încă junioară III. Sper să fie din ce în ce mai bine. E o performanță care îmi dă moral. Mi-aș fi dorit să ajung la un campionat mondial, dar sunt prea mică. Mă rezum la campionatele naționale în acest an”, a declarat Diana Bogos.

Maria Ifteni și-a doborât propriul record în proba de 1.500 de metri, performanță care i-a adus un nou titlu de campioană balcanică la junioare. Sportiva pregătită de profesoarele Elena Bogos și Viorica Pintilie nu se mulțumește cu acest rezultat. Peste mai puțin de două săptămâni, ea aleargă pentru un loc la Olimpiada de cadeți din vară, care va avea loc în China. Calificările au loc la Baku, în perioada 29 mai - 1 iunie, iar proba favorită a vasluiencei este 3.000 de metri, care i-a adus aurul la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Tot în acest an sunt Campionatele Mondiale…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: