Home » Social » Din cazarmă, cămin de bătrâni
Vasile Paval

Din cazarmă, cămin de bătrâni

Fosta unitate militară din Vaslui este în atenția autorităților locale de ceva vreme. Municipalitatea a înaintat chiar o solicitare la Ministerul Apărării și acum se fac demersuri ca fostele clădiri în care pe vremuri își desfășurau tinerii stagiul militar să ajungă în administrarea Primăriei Vaslui.

Edilul Vasile Pavăl susține că are în plan reabilitarea obiectivului și transformarea sa în cămin de bătrâni. Imobilul principal este în stare avansată de degradare de mai bine de 10 ani.

”Acțiunea cu Ministerul Apărării este în derulare. Cel mai potrivit ar fi, clar, un centru de bătrâni și o clinică pentru cei care sunt gravi bolnavi și ocupă paturile de la spital. Ar fi un fel de rezervă pentru cei care sunt în ultimul stadiu, să li se acorde asistență medicală pe măsură. Îmi doresc acest cămin de bătrâni, combinat cu celelalte servicii sociale”, a declarat primarul.

Autoritățile locale și-ar fi dorit și un spital propriu, tocmai pentru a degreva spitalul județean, arhiplin. Cum Ministerul Sănătății nu permite acest lucru, se vor rezuma la reabilitarea spitalului vechi, căruia să îi adauge câteva secții.

”Legea sănătății nu ne dă voie să avem propriul spital, dar avem acel parteneriat cu Consiliul Județean. La clădirea cunoscută de vasluieni ca spitalul vechi, intenționăm să adaugăm trei secții care să degreveze Spitalul Județean: cronici, boli infecțioase și neurologie. Așa vor putea fi puse la punct serviciile pentru sănătate”, a mai spus Vasile Pavăl.

Fosta unitate militară din Vaslui este în atenția autorităților locale de ceva vreme. Municipalitatea a înaintat chiar o solicitare la Ministerul Apărării și acum se fac demersuri ca fostele clădiri în care pe vremuri își desfășurau tinerii stagiul militar să ajungă în administrarea Primăriei Vaslui. Edilul Vasile Pavăl susține că are în plan reabilitarea obiectivului și transformarea sa în cămin de bătrâni. Imobilul principal este în stare avansată de degradare de mai bine de 10 ani. ”Acțiunea cu Ministerul Apărării este în derulare. Cel mai potrivit ar fi, clar, un centru de bătrâni și o clinică pentru cei care sunt…

Review Overview

User Rating: 0.4 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: