Home » Social » Drumul care îi scoate pe oameni în drum: Proteste publice la Drânceni
Gelu Pecheanu

Drumul care îi scoate pe oameni în drum: Proteste publice la Drânceni

«De mai bine de o lună și jumătate, nu se mai poate circula pe drumul județean 284, salvarea nu mai poate ajunge, transportul în comun este paralizat și oamenii își rup mașinile», a declarat primarul Gelu Pecheanu.

Locuitorilor a două sate din județ, Arsura și Ghermănești, aparținând comunei Drânceni, le-a ajuns cuțitul la os și oamenii vor ieși în stradă pentru a protesta. La fel ca și primarul comunei, ei se plâng de starea drumului județean 284, care leagă cele două localități și care a devenit de-a dreptul impracticabil.

«Am primit astăzi o cerere la primărie din partea locuitorilor, care vor să protesteze față de starea drumului dintre satele Arsura și Ghermănești. De mai bine de o lună și jumătate, nu se mai poate circula pe drumul județean 284, salvarea nu mai poate ajunge, transportul în comun este paralizat și oamenii își rup mașinile. Eu le-am spus până acum să o luăm pe cale pașnică, am trimis petiții la Consiliul Județean, am avut nenumărate discuții cu șefii instituției», a declarat primarul comunei Drânceni, Gelu Pecheanu, care a aprobat ieri cererea de organizare a mitingului, așteptându-se la o participare masivă din partea locuitorilor.

Primarul a mai spus că a propus conducerii Consiliului Județean (CJ) să cedeze administrarea drumului către comuna Drânceni: «Le-am cerut, dacă nu sunt în stare, să transforme drumul județean în drum comunal. Mă împrumutam cu opt miliarde și reparam drumul. Oamenii au nevoie de drum acum, nu peste 50 de ani. Mâine este doar începutul pentru că acțiunile de protest vor continua. Locuitorii au promis că vor protesta în fiecare zi până se va interveni pe acest drum, care este vital pentru noi».

Cel mai vizat de protest este Vasile Mihalachi, vicepreședinte al CJ și fiu al locului, fiind născut în Drânceni. Oamenii sunt revoltați că l-au votat masiv în alegerile locale, dar nu au văzut din partea sa nicio preocupare față de situația lor. Sătenii spun că au parte de prea puțină înțelegere din partea conducerii CJ Vaslui.

«Avem un program de reparații a drumurilor județene și, în conformitate cu graficul pe care îl avem, în mod succesiv, intervenim pentru a le face viabile. Cantitățile mari de precipitații care au căzut au făcut cea mai mare parte a drumurilor să fie într-o stare precară. Acest lucru s-a întâmplat și cu drumul de la Ghermănești. În consecință, îl vom repara acoperind părțile grav afectate cu covor asfaltic», a declarat Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

«De mai bine de o lună și jumătate, nu se mai poate circula pe drumul județean 284, salvarea nu mai poate ajunge, transportul în comun este paralizat și oamenii își rup mașinile», a declarat primarul Gelu Pecheanu. Locuitorilor a două sate din județ, Arsura și Ghermănești, aparținând comunei Drânceni, le-a ajuns cuțitul la os și oamenii vor ieși în stradă pentru a protesta. La fel ca și primarul comunei, ei se plâng de starea drumului județean 284, care leagă cele două localități și care a devenit de-a dreptul impracticabil. «Am primit astăzi o cerere la primărie din partea locuitorilor, care…

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: