Home » Administratie » Economia județului dă semne de redresare

Economia județului dă semne de redresare

Datele furnizate ieri de Direcția Județeană de Statistică (DJS) Vaslui arată că producția industrială a înregistrat, în primul trimestru, o creștere de 11,9%, iar cifra de afaceri a firmelor din acest domeniu de activitate a crescut cu 18%.

Dar nu numai evoluția producției industriale arată o revenire ușoară a economiei județului, ci și comerțul internațional. Firmele vasluiene au exportat, în ianuarie, bunuri în valoare de 11,03 milioane de euro, cu 10,3% mai mare față de aceeași perioadă a anului precedent. Cel mai mult au exportat firmele de confecții. Acestea au trimis peste hotare bunuri în valoare de 5,69 milioane de euro, adică mai mult de jumătate din valoarea totală a exporturilor.

În același timp, importurile de mărfuri derulate de firmele vasluiene au scăzut cu 12,3%, până la 6,9 milioane de euro. Excepție de la regulă fac firmele de confecții, importurile acestora fiind de 3,32 milioane de euro, cu 12,8% mai mari față de ianuarie 2013.

“Balanța comercială prezintă un excedent de 4,12 milioane de euro. Față de excedentul perioadei similare din 2013, de 2,12 milioane de euro, s-a înregistrat o creștere cu 94%”, ne-a declarat Sorin Chelaru, purtătorul de cuvânt al DJS Vaslui.

În schimb, turismul trage în jos economia județului. Numărul cazărilor s-a diminuat sistematic în fiecare lună din primul trimestru, iar înnoptările cu scăzut cu până la 40%. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a scăzut până la 15% în martie 2014, față de 26,4% în martie 2013.

Efectivul salariaților din economia județului a scăzut până la 52.148 în luna martie, în descreștere ușoară față de martie 2013, iar salariul mediu brut a fost de 1.645 de lei.

Datele furnizate ieri de Direcția Județeană de Statistică (DJS) Vaslui arată că producția industrială a înregistrat, în primul trimestru, o creștere de 11,9%, iar cifra de afaceri a firmelor din acest domeniu de activitate a crescut cu 18%. Dar nu numai evoluția producției industriale arată o revenire ușoară a economiei județului, ci și comerțul internațional. Firmele vasluiene au exportat, în ianuarie, bunuri în valoare de 11,03 milioane de euro, cu 10,3% mai mare față de aceeași perioadă a anului precedent. Cel mai mult au exportat firmele de confecții. Acestea au trimis peste hotare bunuri în valoare de 5,69 milioane de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: