Home » Social » Încă un bolnav a sărit în gol: Spitalul Bârlad, raiul sinucigașilor

Încă un bolnav a sărit în gol: Spitalul Bârlad, raiul sinucigașilor

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Grivița, care suferea de ciroză hepatică în fază terminală, și-a pus capăt zilelor la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, unde era internat. Luni seară, a mers la baie, s-a urcat pe pervaz și a sărit în gol. Este al patrulea caz de suicid prin această modalitate, după ce, în 2009, un bârlădean de 63 de ani a sărit tot de la etajul patru, în 2010, un bărbat de 78 de ani, din Pochidia, s-a aruncat de la etajul trei, iar în 2012, un alt bârlădean, de 48 de ani, a sărit în gol de la etajul patru, toți trei decedând pe loc.

Personalul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a fost zduduit, în urmă cu două nopți, de o sinucidere petrecută în unitate. Este vorba despre Valentin Dingă, 38 de ani, din comuna Grivița, care era internat la secția Medicină Internă, situată la etajul patru.

Bărbatul a ajuns la spital pe 13 mai, acuzând dureri abdominale insuportabile. După ce a fost supus mai multor investigații, a fost diagnosticat cu „ciroză hepatică alcoolică decompensată, encefalopatie hepatică și etilism cronic”. De la internare și până luni, bărbatul nu a dat vreun semn că ar avea de gând să-și pună capăt zilelor, însă pe parcursul zilei de luni, 19 mai, s-a plâns colegilor de salon că nu mai suportă durerile și că o să se omoare.

Nimeni nu l-a luat în serios până în momentul în care, seara, cu puțin înainte de ora 21, a mers la grupul sanitar de la același etaj, s-a urcat pe pervaz și s-a aruncat în gol. Impactul a fost atât de violent, încât nu a avut nicio șansă. Abia când unul dintre colegii de salon a văzut că bărbatul nu mai revine de la baie, s-a gândit la ce era mai rău. Când s-a uitat pe fereastră, l-a văzut căzut în curte.

locul sinucigasului din spital - 2014„Luni seară, în jurul orei 21, la spitalul nostru a avut loc un incident nefericit. Un pacient în vârstă de 38 de ani, din Grivița, internat la Medicină Internă, secție amplasată la etajul patru, s-a aruncat de pe geamul de la grupul sanitar. Decesul a survenit ca urmare a căderii de la înălțime. Imediat au fost anunțate organele de Poliție și s-a demarat o anchetă corespunzătoare. Trupul bărbatului a fost dus la Morgă, unde urmează să fie efectuată necropsia. Nu putem spune că s-a aruncat de la etaj pentru că boala era în fază terminală și nu mai suporta durerile. Însă, în contextul bolii și al decompensării, la nivel cerebral se pot produce schimbări de natură să determine pe cineva să recurgă la astfel de gesturi”, ne-a declarat Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului.

Bărbatul figura în evidențele unității medicale cu mai multe prezentări la secția Psihiatrie pentru etilism acut, ultima fiind înregistrată chiar în aprilie. Chiar dacă se știe că a fost o sinucidere, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele decesului.

„La ora 20.59, agentul de pază al spitalului a sunat la numărul 112 și a anunțat că un bărbat s-a aruncat de la ultimul etaj al spitalului din Bârlad. Din cele declarate de colegii de salon, rezultă că bărbatul a afirmat că are dureri foarte mari, pe care nu le mai suportă, și că ar putea să recurgă la un gest suicidal. Seara, a mers la baie, iar când colegii de salon au văzut că a trecut ceva timp și bărbatul nu se mai întoarce, unul dintre ei l-a căutat la toaletă, dar nu l-a găsit. Doar când s-a uitat pe fereastră, l-a văzut în curtea spitalului”, ne-a declarat subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Cazuri similare

Acesta nu este primul caz de sinucidere dusă la capăt de un pacient internat în spitalul bârlădean. În ianuarie 2009, un bârlădean de 63 de ani, fost salariat al unității, s-a aruncat tot de la etajul patru și a murit pe loc. Era internat la compartimentul Gastroenterologie din cauza unor afecțiuni gastrice și, în cele câteva zile de spitalizare, a tot spus colegilor de salon că nu mai suportă durerile și că se omoară.

În septembrie 2010, un pensionar de 78 de ani, din Pochidia, a recurs la același gest în timp ce se afla internat, pentru glaucom, la compartimentul Oftalmologie. A așteptat până seara, după care s-a urcat pe pervazul ferestrei de la salonul în care se afla și a sărit în gol de la etajul trei, murind pe loc.

La fel a procedat, în august 2012, un bârlădean de 48 de ani, internat la Medicină Internă (etajul patru), tot din cauza unei ciroze hepatice decompensate. După ce a primit tratamentul de la ora 23, bărbatul a așteptat până când asistenta a ieșit din salon, a mers la grupul sanitar, s-a urcat pe pervaz și s-a aruncat în gol, murind la impactul cu solul.

În sfârșit, în 2008, o pacientă internată la Psihiatrie, profitând de un moment de neatenție din partea personalului, s-a aruncat de pe fereastra oficiului în care se servește masa. A avut însă noroc. Pentru că se afla numai la etajul doi, iar căderea i-a fost atenuată de crengile unui copac, femeia a scăpat nevătămată.

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Grivița, care suferea de ciroză hepatică în fază terminală, și-a pus capăt zilelor la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, unde era internat. Luni seară, a mers la baie, s-a urcat pe pervaz și a sărit în gol. Este al patrulea caz de suicid prin această modalitate, după ce, în 2009, un bârlădean de 63 de ani a sărit tot de la etajul patru, în 2010, un bărbat de 78 de ani, din Pochidia, s-a aruncat de la etajul trei, iar în 2012, un alt bârlădean, de 48 de ani, a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

2 comments

  1. luati titlul de urgenta de la acest spita !!! nu merita acest grad!
    servicile medicale sunt jalnice!

  2. taiati sporurile si garzile acestor medici nesimti din acest spital =focar de infectii nozocomiale!!!!

%d blogeri au apreciat: