Home » Invatamant » O bârlădeancă, la seminarul național al consiliilor elevilor

O bârlădeancă, la seminarul național al consiliilor elevilor

Teodora-Denisa Ciubotaru, președintele Consiliului Elevilor din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, a participat la un seminar național desfășurat la Băile Herculane. Scopul a fost elaborarea unei strategii de intervenție care să vină în sprijinul elevilor spre diminuarea/ameliorarea a trei mari probleme identificate din analiza chestionarelor centralizate în fiecare județ.

„Seminarul s-a realizat pe baza proiectului «Cine contează pe tine», care a urmărit, în primă fază, aplicarea unor chestionare în fiecare județ, mai exact în fiecare liceu (minimum 50 de chestionare/unitate), pentru a identifica problemele elevilor. Pentru a trece la a doua etapă din proiect, președinții care au aplicat aceste chestionare au fost rugați să se prezinte la Băile Herculane. Pentru că președintele de pe județ nu a putut ajunge, am fost desemnată eu să îl reprezint, în calitate de director al departamentului de formare, informare, mobilizare și consiliere”, ne-a declarat Teodora-Denisa Ciubotaru.

În cele trei zile ale seminarului, au fost centralizate peste 31.000 de chestionare. La nivelul județului Vaslui, absenteismul, problemele familiale și cele economice au fost identificate drept principalele dificultăți cu care se confruntă elevii.

„Pe parcursul celor trei zile, activitatea s-a pliat pe două mari linii, printre care analiza, interpretarea și clasificarea rezultatelor din chestionar, dar au fost desfășurate și activități de team-building și leadership, cu scopul luării deciziilor în grup și optimizării lucrului în echipă, precum și de a eficientiza comunicarea multilaterală”, a completat Teodora-Denisa Ciubotaru.

Teodora-Denisa Ciubotaru, președintele Consiliului Elevilor din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, a participat la un seminar național desfășurat la Băile Herculane. Scopul a fost elaborarea unei strategii de intervenție care să vină în sprijinul elevilor spre diminuarea/ameliorarea a trei mari probleme identificate din analiza chestionarelor centralizate în fiecare județ. „Seminarul s-a realizat pe baza proiectului «Cine contează pe tine», care a urmărit, în primă fază, aplicarea unor chestionare în fiecare județ, mai exact în fiecare liceu (minimum 50 de chestionare/unitate), pentru a identifica problemele elevilor. Pentru a trece la a doua etapă din proiect, președinții care au aplicat aceste…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: