Home » Social » Bulevardul Republicii, sufocat de tiruri: Balamuc complet la Bârlad

Bulevardul Republicii, sufocat de tiruri: Balamuc complet la Bârlad

Din cauza unei avarii serioase la rețeaua de canalizare de pe Bulevardul Epureanu, din Bârlad, traficul de mare tonaj a fost deviat pe Bulevardul Republicii. Până la remedierea problemei, sutele de tiruri care tranzitează artera principală a orașului deteriorează fără milă asfaltul turnat în 2013, după ani lungi de așteptare.

Când nu e una, e alta! Dacă duminică, timp de șase ore, bârlădenii au rămas fără apă la robinete din cauza unei defecțiuni la rețeaua de pe Bulevardul Epureanu, ieri, aceeași arteră a fost „victima” unei noi avarii serioase, însă la rețeaua de canalizare. De această dată, populația orașului nu a fost afectată în mod direct de lucrările de remediere, însă, pentru ca echipa de la Aquavas să poată lucra în cele mai bune condiții și fără să fie jenată de trepidațiile provocate de tiruri, s-a dispus redirecționarea traficului de mare tonaj spre Bulevardul Republicii.

Dacă pietonii și șoferii au fost deranjați de zecile de tiruri care i-au încurcat la tot pasul, mult mai mare a fost „disconfortul” provocat asfaltului de pe Republicii, turnat în urmă cu numai un an. Asta după ce bârlădenii au așteptat mulți ani până când guvernanții au aprobat proiectul de reabilitare a bulevardului și au alocat și banii necesari, ca să se poată bucura și ei de o stradă fără cratere.

„Avem o problemă la canalizarea de pe Bulevardul Epureanu, pe care sperăm să o rezolvăm cât mai repede. Este vorba despre o avarie serioasă la o conductă de canalizare, la care lucrăm de dimineață și care a apărut din cauza vechimii foarte mari a conductelor și a traficului greu de pe această arteră. Nu am fost nevoiți să oprim apa ca să putem lucra, însă a trebuit să deviem autovehiculele de mare tonaj pe Bulevardul Republicii”, ne-a declarat Cătălin Buzincu, directorul adjunct al SC Aquavas SA Bârlad.

Nu la fel de optimiști sunt reprezentanții Primăriei Bârlad, care cred că traficul rutier își va reveni abia sâmbătă sau duminică.

„Am avut o conductă spartă pe Bulevardul Epureanu, motiv pentru care am fost nevoiți să deviem traficul greu pe Republicii. Zilele trecute, s-a descoperit că o țeavă de sub stradă are o avarie serioasă, iar muncitorii de la Aquavas nu au făcut față să o repare cât mai repede pentru că sunt puțini. Noi sperăm că, sâmbătă – duminică, se va putea circula normal”, ne-a declarat inginerul Petrică Cârlan, din cadrul Primăriei Bârlad.

Din cauza unei avarii serioase la rețeaua de canalizare de pe Bulevardul Epureanu, din Bârlad, traficul de mare tonaj a fost deviat pe Bulevardul Republicii. Până la remedierea problemei, sutele de tiruri care tranzitează artera principală a orașului deteriorează fără milă asfaltul turnat în 2013, după ani lungi de așteptare. Când nu e una, e alta! Dacă duminică, timp de șase ore, bârlădenii au rămas fără apă la robinete din cauza unei defecțiuni la rețeaua de pe Bulevardul Epureanu, ieri, aceeași arteră a fost „victima” unei noi avarii serioase, însă la rețeaua de canalizare. De această dată, populația orașului nu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: