Home » National » Guvernul a decis paza cu jandarmi a Departamentului de Energie, în actualul context internaționa

Guvernul a decis paza cu jandarmi a Departamentului de Energie, în actualul context internaționa

Guvernul a decis ca sediul Departamentului pentru Energie să fie păzit de către jandarmi, decizia fiind determinată, printre altele, de contextul politico-economic internațional actual.

Includerea Departamentului pentru Energie pe lista obiectivelor păzite cu jandarmi a fost aprobată în ședința din această săptămână a Guvernului, prin hotărâre. „Ținând seama de însemnătatea strategică deosebită a Departamentului pentru Energie în domeniul situațiilor de urgență, precum și în contextul politico-economic internațional actual, asigurarea pazei și protecției sediului acestuia cu efective de jandarmi reprezintă o necesitate de stringentă actualitate”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ. Posturile necesare pentru instituirea pazei și protecției cu efective de jandarmi la sediul Departamentului pentru Energie vor fi asigurate prin redistribuire la nivelul Jandarmeriei Române. În prezent, paza instituției este asigurată de o firmă privată.

Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecției persoanelor prevede că unitățile bugetare de interes strategic și de o „deosebită importanță națională” beneficiază de pază cu efective de jandarmi, fiind exceptate de la plată. Lista acestor obiective se stabilește prin hotărâre a Guvernului.

Sursa: mediafax.ro

Guvernul a decis ca sediul Departamentului pentru Energie să fie păzit de către jandarmi, decizia fiind determinată, printre altele, de contextul politico-economic internațional actual. Includerea Departamentului pentru Energie pe lista obiectivelor păzite cu jandarmi a fost aprobată în ședința din această săptămână a Guvernului, prin hotărâre. "Ținând seama de însemnătatea strategică deosebită a Departamentului pentru Energie în domeniul situațiilor de urgență, precum și în contextul politico-economic internațional actual, asigurarea pazei și protecției sediului acestuia cu efective de jandarmi reprezintă o necesitate de stringentă actualitate", se arată în nota de fundamentare a actului normativ. Posturile necesare pentru instituirea pazei și protecției…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: