Home » Sanatate » Nemulțumirile halatelor albe: «Sanitas» atacă la toamnă

Nemulțumirile halatelor albe: «Sanitas» atacă la toamnă

Salarii prea mici și tichete de masă tăiate. Acestea sunt doar o parte a nemulțumirilor angajaților din sănătate. Liderii sindicali din sistem amenință cu declanșarea unor proteste masive.

Sistemul sanitar este sufocat de datorii, lipsuri și nemulțumiri. De la un an la altul, problemele s-au acutizat, iar factorii de răspundere nu au reușit să găsească soluții. Au fost reforme peste reforme în sănătate, dar niciuna nu a reușit să stopeze exodul cadrelor medicale în străinătate, să le ofere celor rămase condiții de muncă normale, salarii decente șamd.

„Nu avem aproape deloc semnale pozitive că măsurile de descentralizare pentru sectorul sanitar au fost bune. Avem colegi care nu își mai iau drepturile salariale, avem colegi cărora li se taie tichetele de masă, avem situații în care un angajat lucrează cu 60 de pacienți, avem blocări de posturi, deci doar nenorociri”, a menționat Marius Sepi, prim-vicepreședintele Federației Sindicatelor «Sanitas».

„Nemulțumirea noastră este în primul rând legată de salarizarea prea mică din sistemul sanitar. Ne dorim o lege specifică și cu salarii decente”, a declarat Daniela Clătinici, președintele Uniunii Județene «Sanitas” Vaslui.

Angajații din sănătate mai solicită: un regulament de acordare a sporurilor, tichete de masă; semnarea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură. Sindicaliștii le acordă guvernanților un răgaz de câteva luni pentru a li se rezolva revendicările.

„Nemulțumirile au atins o cotă maximă. Am fost la un moment dat opriți din acțiunile noastre sindicale, dar nu putem fi trecuți pe linie moartă. Încercăm să ne regrupăm, iar la toamnă vom demonstra că putem fi o forță”, au anunțat liderii «Sanitas».

Salarii prea mici și tichete de masă tăiate. Acestea sunt doar o parte a nemulțumirilor angajaților din sănătate. Liderii sindicali din sistem amenință cu declanșarea unor proteste masive. Sistemul sanitar este sufocat de datorii, lipsuri și nemulțumiri. De la un an la altul, problemele s-au acutizat, iar factorii de răspundere nu au reușit să găsească soluții. Au fost reforme peste reforme în sănătate, dar niciuna nu a reușit să stopeze exodul cadrelor medicale în străinătate, să le ofere celor rămase condiții de muncă normale, salarii decente șamd. "Nu avem aproape deloc semnale pozitive că măsurile de descentralizare pentru sectorul sanitar au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: